Morgenbladet får økt pressestøtte: Medietilsynet varsler dobling

- Konflikten i Morgenbladet har overhodet ikke hatt noe å si for prosessen vår eller hurtigheten i saksbehandlingen, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet til Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Morgenbladet dobler støttenivået når Medietilsynet nå har konkludert med at avisen fyller kravene i en annen kategori enn tidligere.

Fram til i dag har Morgenbladet falt under kategorien «nasjonalt ukemedium», men etter at avisen nå har utvidet sitt tilbud ved å publisere én ukentlig digital utgave i tilleg, har tilsynet bestemt at de skal over i kategorien nummer to-avis.

- Medietilsynet har vurdert og konkludert med at de oppfyller kriteriene om å være i kategorien «Nr. 2-medium» og ikke «ukemedium» som gir en annen tildeling, sier direktør Mari Velsand til Medier24.

Hvor mye Morgenbladet får i produksjonstilskudd blir ikke klart før vedtak for alle avisene som er inne i ordningen er gjort.

Medietilsynet har vurdert at avisen innfrir de kravene som stilles i forskriften, og har derfor innvilget Morgenbladets søknad. Det betyr at Morgenbladet ligger an til å få en doblet støtte, bekrefter Vesland.

Morgenbladet fikk i fjor underkant av fem millioner kroner i pressestøtte.

Det har den siste tiden stormet rundt Morgenbladet etter en intern konflikt mellom de ansatte og redaktør og direktør Anna B. Jenssen. For en knapp måned siden fikk alle ansatte tilbud om sluttpakker, med bakgrunn i avisens økonomiske situasjon.

- Uavhengig av konflikten

Ni ansatte har i Morgenbladet-redaksjonen har tatt sluttpakke, og det skal ifølge Medier24s kilder være svært anspent mellom ledelsen og ansatte.

- Konflikten i Morgenbladet har overhodet ikke hatt noe å si for prosessen vår eller hurtigheten i saksbehandlingen. Dette er foretatt helt uavhengig av hvilke interne prosesser som måtte finnes, sier Velsand til Medier24.

- Hvorfor kommer den nå før de andre?

- Der er rett og slett av hensyn til flyten i saksbehandlingen, for i år var det flere saker som krevde en vurdering, sier hun og viser til Morgenbladet, Dagbladet Pluss og Nett.no.

- Alle disse søkerne krever at vi gjør en grundig vurdering og det var fint for oss å gjøre unna disse to først, også de andre etterpå.

- Morgenbladet ligger an til å få i underkant av 10 millioner kroner i pressestøtte nå - er ikke det i strid med regjeringens intensjon om å omfordele fra store meningsbærende til lokalaviser?

- Vi må forholde oss til de forskriftene som foreligger og som er gjeldende.

- Hvordan ser Medietilsynet på det som utspiller seg i Morgenbladet?

- Det har vi ingen kommentar til.

Powered by Labrador CMS