Sun Heidi Sæbø, årets kvinnelige medieleder
Sun Heidi Sæbø, årets kvinnelige medieleder

Sun Heidi Sæbø er Årets kvinnelige medieleder

NRK får Medienettverkets første mangfoldspris.

Publisert Sist oppdatert

Under Medienettverkets høstmøte 2021 ble for første gang tre priser delt ut.

Sun Heidi Sæbø (41), ansvarlig redaktør og adm. dir i Morgenbladet er kåret til Årets kvinnelige medieleder 2021.

Hun overtok avisen i en svært krevende periode, og måten hun har snudd stemning og økonomi har imponert juryen:

«Sun Heidi er et forbilde i måten hun leder på. Hun er stillferdig, ikke den som alltid har de store talene. En leder med en naturlig autoritet, som er flink til å løfte fram andre i organisasjonen. Når hun omtaler suksessen til Morgenbladet så peker hun ikke på seg selv - men på de rundt seg», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

– Det er stas å vinne noe for første gang. Jeg har ikke vunnet noe før. Men jeg er jo fra Hedemark, så jeg tar det med fatning, sa Sæbø til Medier24 etter utdelingen.

Prisen ble delt ut av kulturminister Anette Trettebergstuen.

– Veldig takknemlig

Juryen for Årets kvinnelige medieleder har vært ledet av Hege Kosberg, NHST. Sæbø var nominert til prisen sammen med Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende, og Guri Jortveit (54), ansvarlig redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett.

Årets talentpris gikk til Mari-Marthe Aamold (29). Hun er daglig leder og økonomidirektør for Schibsteds to største regionaviser på Vestlandet, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

– Dette var veldig overraskende og veldig hyggelig. Det har vært en inspirerende dag, og jeg tar med meg mye fra denne dagen, sa Aamold fra scenen.

– Jeg er veldig takknemlig for de mulighetene jeg har fått, og få jobbe et sted hvor jeg har blitt sett, la hun til.

Mari-Marthe Aamold fikk prisen for årets talent
Mari-Marthe Aamold fikk prisen for årets talent

«Lederoppgaven handler i bunn og grunn om å spille laget godt og få det beste ut av laget. Her står en kandidat spesielt klart frem. Det moderne lederskapet krever at man klarer å se utenfor sitt eget område og binde mennesker og tjenester sammen. Denne kandidaten har etter juryens vurdering lyktes så godt med både å rive siloer, kommunisere og få opp samarbeid på tvers av virksomhetsområder og byer at hun er årets medieledertalent og forbilde», skriver juryen blant annet i sin uttalelse.

Juryen for Årets Talent har vært ledet av Christina Dorthellinger Nygaard, NTB og besto av Hege Marie Kallestad – TV 2, Sara Taslimi – NRK, Bjørn Bore – Vårt Land, Heidi Wiggen - Visindi og Guri Jortveit – Arbeidets Rett.

NRK fikk nyopprettet pris

Medienettverket ønsker også å hedre de som tar et aktivt ansvar for å utvikle lederskap og gjøre bransjen mer mangfoldig. Derfor har styret vedtatt å årlig dele ut Medienettverkets Mangfoldspris. Prisen ble delt ut for første gang onsdag kveld, og gikk til Thor Gjermund Eriksen og NRK.

En rørt Thor Gjermund Eriksen mottok mangfoldsprisen
En rørt Thor Gjermund Eriksen mottok mangfoldsprisen

– Denne prisen innstifter vi fordi vi ønsker å synliggjøre og hedre et mediehus, en medieleder eller et prosjekt som virkelig gjør en forskjell. Det ville være umulig ikke å dele ut Medienettverkets mangfoldspris for 2021 til NRK og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Som toppleder har han tatt grep og gått i front. Under hans ledelse har NRK blitt et mangfoldsforbilde og en pådriver for hele bransjen, sa Veslemøy Østrem via videolink.

Hun begrunnet prisen videre:

– Gjennom strategisk og systematisk arbeid har NRK de siste årene gjort mangfold i en bredere forstand til et konkurransefortrinn. Mediehuset har under Eriksens ledelse tatt ansvar for å skape konkret endring på et område der andre mediehus bare såvidt er i gang.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tok imot prisen.

– Jeg blir rørt, og jeg blir målløs, sa Eriksen fra scenen.

OM PRISENE: Medienettverket har delt ut prisen «Årets kvinnelige medieleder» årlig siden 1991, mens «Årets talent» er blitt delt ut årlig siden 2011. Fra 2021 deles også Medienettverkets mangfoldspris ut.

Powered by Labrador CMS