Det ble enighet med avisbudene - ingen streik og tomme postkasser

To timer på overtid ble NTF og MBL enig natt til lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Etter mekling til to timer på overtid, har partene i avisbudmeklingen blitt enige. Dermed blir det ingen avisbudstreik.

Meklingen i tariffoppgjøret mellom Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) startet torsdag, og ble ledet av riksmekler Reidun Wallevik. Meklingen hadde frist til midnatt fredag, og etter to timer på overtid kom partene til enighet, melder NTF.

– Meklingen har vært krevende, men vi er fornøyd med at det ble en løsning med NTF. Dermed unngikk vi en streik som hadde hatt uheldige konsekvenser for kunder over hele landet og gitt belastninger i en mediebransje som allerede er i en krevende situasjon, sier forhandlingsleder Ann Helen Nikolaisen i MBL.

– Den nye avtalen har innført et helt nytt lønnssystem for budene som gir større forutsigbarhet for lønnen, skriver NTF i en pressemelding.

Avtalen de har hatt til nå har ført til stor økonomisk utrygghet blant budene, mener forbundet.

– Vi er glad for at vi har kommet til en løsning og ikke minst at det nye lønnssystemet både gir budene større økonomisk trygghet og at det er kommet en avtale som gir bedriftene utviklingsmuligheter slik at jobbene i framtida blir tryggere, sier Lars M. Johnsen, forbundsleder i Norsk Transportarbeiderforbund.

Powered by Labrador CMS