Veslemøy Rysstad, Mediebedriftenes Landsforening.
Veslemøy Rysstad, Mediebedriftenes Landsforening.

Nå starter nasjonal avisuke - 91 000 skoleelever skal lære om norske medier

– Vi har mye godt å tilby elever om god journalistikk, kildekritikk og demokratiforståelse, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad.

Publisert

Denne uken går startskuddet for nok en utgave av nasjonal avisuke i regi av Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Mediekompasset.

Uken er en årlig dugnad mellom Mediekompasset og 125 lokalaviser over hele landet.

Årets utgave er den 23. på rad og vil omfatte 91 000 skoleelever på 4., 6. og 9. klassetrinn, opplyser MBL.

Elevene vil få en rekke oppgaver knyttet til journalistikk, og bli undervist om de redaktørstyrte medienes rolle i samfunnet. 

– I år har vi en formidabel oppslutning og mye godt å tilby elever om god journalistikk, kildekritikk og demokratiforståelse, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad i Mediekompasset.

Hun understreker hvorfor det er så viktig at norske aviser når frem til skoleelevene.

– Det er ingen tvil om at redaktørstyrte medier sloss om oppmerksomheten hos unge mediebrukere, som henter informasjon på steder der kampen om brukerne er beinhard.  I en tid med falske nyheter og økende polarisering har kampen mot retoriske lettvintheter aldri vært viktigere, sier Rysstad.

– Den gode påmeldingen viser at lærere forstår verdien av å undervise i demokratiforståelse og redaktørstyrte mediers plass i vår moderne medievirkelighet, sier hun.

Powered by Labrador CMS