Sosiale medier på mobiltelefonen.
Sosiale medier på mobiltelefonen.

Podkast

MediaPuls 261: Ingen snakker om at EU forsøker å ta livet av internett

Vi søker online før vi handler offline. Eller online. Kunstig intelligens blir brukt til å klone stemmen din. Google granskes for Huawei-samarbeid. Facebook lanserer to kopier og EU gjør sitt beste for å ta livet av internett.

Publisert

 

Brukeropplevelser trumfer alt – online og offline

Blander du sammen en cocktail av en gretten middelaldrende mann (og butikkinnehaver), MDGs Lan Marie Nguyen Berg, et bilfritt Oslo-sentrum og netthandel, blir det fort bråk. Det fikk innehaveren av Svean på Paleet i Oslo erfare.

– Vi på SVEAN står klare til gi deg en blanding av kunnskap, gode moteråd og entusiasme, skriver Svean på egen nettside. 

Jan Andre bør vurdere å legge til en liten advarsel også – om at kunder som prøver, men ikke handler, blir uthengt og driti ut i sosiale medier!

Kunstig intelligens for å klone stemmer og lage podkaster

Lyrebird bruker kunstig intelligens til å klone stemmen din. Alt du trenger å gjøre er å lese opp et par, korte setninger til programmet, og etter 60 sekunder har programmet laget en klone av stemmen din. 

Doktorgradsstudent James Ryan har laget en podkast med navnet Sheldon County. Stemmen tilhører en datamaskin. Amazon Polly. Og det er en datastemme fordi James ønsker det. For å minne lytteren på hva de hører på. For denne podkasten er skapt av en datamaskin, og hver avspilling er unik til hver enkelt lytter. Ingen av historiene den forteller er lik for andre lyttere enn deg.

Ingen snakker om at EU forsøker å ta livet av internett

Vi er tilbake i EU-domstolen igjen. For enda en gang har det kommet en oppsiktsvekkende dom. En dom  som nesten ingen norske mediehus orker å skrive om. Forrige uke besluttet EU-domstolen at du har et ‘felles dataansvar’ med plattformen du bruker. Det betyr på godt norsk at alle administratorer på Facebook-sider har et juridisk ansvar for hvordan Facebook behandler brukerdata. Så bryter Facebook personvernloven, er også du juridisk ansvarlig og kan få bøter.

Sosiale medier siden sist:

  • Googles samarbeid med Huawei skal granskes
  • Enda en Facebook-tabbe
  • Instagram planlegger stor video-satsing
  • Amazon kjøper fotballrettigheter til Premier League
  • 7 amerikanske mediehus inngår avtale med Facebook om å produsere nyhetssendinger
  • Den siste uken har det kommet to Facebook-lanseringer – eller kopier – som virkelig er verdt å merke seg

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS