Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen.
Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen.

Podkast:

MediaPuls 220 – Syltynn journalistikk, programmatisk samarbeid, mindre TV og ny medieminister

MediaPuls ser på medietrendene for 2018. Ipsos er ute med ny oversikt over nordmenns bruk av sosiale medier. Endelig er det slutt for den syltynne analysen av papiravisreklame. Schibsted og TV2 skal samarbeide om programmatiske annonser, og Trine Skei Grande tar over ansvaret for Norges mediepolitikk.

Publisert

 

Den britiske avisen The Canary og norske Dagens Næringsliv har begynt å ta i bruk SpeechKit for å konvertere sine artikler fra tekst til lyd – fordi de forventer at lyd er den nye “papiravisen”.

Er det virkelig interessant hva én eldre fyr i Oslo får i postkassa si?

Etter 13 år slutter nå Roger Pihl med sin årlige analyse av markedet for papirreklame – som er basert på at han veier reklamen han får i postkassen sin på en vekt. Han måler altså reklame i kilo. Et av mediehusene som lar seg sjarmere i kne er Dagens Næringsliv. Et seriøst mediehus som setter av en journalist og en fotograf, og lager sak og video av fyren når han henter posten. 

Rikets medietilstand 2018

MediaPuls var på Cinemateket 11. januar under Kantar TNS sitt årlige arrangement som tar for seg medieåret som gikk, og medieåret som kommer. Vi ser nærmere på hovedtrekkene i funnene som ble presentert og spør oss selv hva som var det viktigste og mest overraskende. 

Trine Skei Grande inn. Linda Hofstad Helleland ut

Venstre er gått med Høyre og Frp i regjering, og onsdag ble den nye regjeringen presentert. Ny kulturminister er Venstre-leder Trine Skei Grande, og hun får dermed ansvaret for mediepolitikken. Kulturdepartementet skal etter planen ut før sommeren med forslag til ny mediestøtteordning. Om den nye kulturministeren skal påvirke i stor grad, er sannsynligheten stor for at hun vil skyve dette ut i tid.

Endelig litt samarbeid mellom norske mediehus

Før jul ble det kjent at TV2 og Schibsted signerte en banebrytende avtale om å etablere data-samarbeid, et første skritt mot å bygge ned mediehus-siloene. Denne uken er Premium Norge, et felles norsk annonseprodukt, tilgjengelig for annonsørene. Bra for mediehusene. Bra for annonsørene. Men er det bra for publikum?

Sosiale medier siden sist:

  • Ipsos SoMe-tracker for Q4 i 2017: Alle er på Facebook!
  • Mer enn 1000 danske tenåringer er siktet for å ha spredt sex-videoer på Facebook Messenger
  • Stor oppdatering av Facebook Messenger er på vei
  • YouTube gjør det vanskeligere å tjene penger
  • Twitter sikter mot overskudd i 2018

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS