MediaPuls 185: På få uker har det skjedd utrolig mye innen kunstig intelligens. Tenk på hvor mye som vil skje de neste åra!

Super-Mario på kunstig intelligens - nå kommer dataspillene som programmerer seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Forskningen innenfor kunstig intelligens går i et rasende tempo. Mye tyder på at det skjer like mye på en uke i 2017, som det gjorde på et helt år for bare noen få år siden. Utviklingen og forskningen er eksponentiell. Vi ser på noen av de viktigste nyhetene – bare for de siste par ukene. Et par uker som ikke har vært spesielle, men som viser hvor mye som skjer. 

Vi har lenge snakket om hvor viktig det vil være for TV-reklamen at den blir målrettet. For å oppleves mer relevant. For å irritere mindre, men også for å opprettholde oppmerksomheten til publikum. Hans-Petter skrev «20 forslag til hvordan TV 2 Sumo kan bli en bedre strømme-tjeneste» tidligere i år. Nå er TV 2 i ferd med å innfri ett av forslagene. Sammen med Egmont Publishing, og i samarbeid med Google, vil TV 2 Sumo snart bli personalisert. Snart kan annonsørene kjøpe TV-annonsene programmatisk. 

I tillegg avslører MediaPuls hva den egentlige motivasjonen bak DAB er. Og hva det egentlige motivet for at mediehus bør samarbeide. Tips: Det handler ikke om å skape den beste brukeropplevelsen.

Ny Tid presterte å publisere helt ville konspirasjoner om 11. september-terroren i USA, og trekke inn konspirasjoner over hvem som egentlig sto bak terroren i Barcelona. Det får de penger av Staten for å gjøre. Og hjelp av Klassekampen til å distribuere. Det er helt på jordet!

I sosiale medier siden sist, ser vi nærmere på;

  • Nå blir det flere vertikale annonser på Facebook
  • Ny Chrome versjon vil stoppe autoplay av videoer med lyd
  • Instagram-feeden begynner nå å spille av video med lyd
  • Safari ruller jo nå ut retargeting-blokkering på alle sine enheter
  • Facebook har  overlevert all data fra annonsekampanjene et russisk selskap kjøpte før presidentvalget i USA

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS