MBL og NJ er enige om årets tariffoppgjør

Partene kom natt til fredag til en enighet som innebærer en økning i minstelønnssatsene på 10.500 kroner.

Publisert

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Journalistlag er enige om årets tariffoppgjør.

Partene kom natt til fredag til en enighet som innebærer en økning i minstelønnssatsene på 10.500 kroner. Ulempesatsene er økt med 2,7 prosent.

MBLs forhandlingsleder Pernille Arneberg Børset sier forhandlingene har vært krevende, men at de har foregått i en god tone.

– Vi er glade for å ha kommet i havn med en forhandlingsløsning som tar hensyn til både bransjens og den enkelte bedrifts situasjon. Oppgjøret omfatter i overkant av 2.600 journalister i ulike medier innenfor MBL-området. Forhandlingsresultatet har en ramme som er i tråd med LO-NHO-oppgjøret, sier hun i en pressemelding.

Leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, sier i en pressemelding på NJ sine nettsider at de mener resultatet er en god løsning for deres medlemmer. 

– Samlet sett er dette et godt svar til alle våre medlemmer som opplever at det er vanskelig å oppnå resultater gjennom lokale forhandlinger, sier forhandlingsleder for Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, i meldingen. 

Hun påpeker at det fortsatt skal gjennomføres lokale forhandlinger, og at de forventer uttelling for sine medlemmer også lokalt i dette oppgjøret. 

– Det sentrale tillegget er første byggekloss i lønnsoppgjøret. Det er en felles enighet med MBL om at det fortsatt er rom for reelle, lokale forhandlinger, og at slike forhandlinger skal finne sted. Resultatene i bransjen viser jevnt over at det er god lønnsevne, og med tanke på at lønnsveksten i fjor var vesentlig dårligere enn samfunnsrammen, forventer vi uttelling også lokalt, sier Frantzen.

Powered by Labrador CMS