«Faten tar valget» årets nettserie. Mer heder til «Det hvite raseriet» og VGs overgrepsavsløringer. Se flere mediepriser her!

Den beste journalistikken i magasin, avis, nett og web-TV ble hedret på Ole Bull i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld er det tid for MBLs tradisjonsrike Mediepriser i Bergen, med dertil show og fest.

Over 20 priser deles ut onsdag kveld - og det er både enkeltsaker, bilder og forsider som hedres. Samt selvsagt hovedprisene til årets beste nettsteder, magasiner og avis. 

Blant vinnerne for årets beste journalistikk er NRK-serien «Faten tar valget», VGs prisbelønte reportasjeserie om «Det hvite raseriet» og samme avis sin avsløring av verdens største overgrepsforum. Samt flere forsider, reportasjer og bilder. 

Her er vinnerne i første bolk av årets mediepriser, med juryens begrunnelser: 

  • Saken blir oppdatert med flere bilder med mer! 
 
 

Årets forside: Fædrelandsvennen

En veldig god hverdagsavis. Kartet gjør hele siden. Bruken av regnbuefargene gir den en umiddelbar stoppeffekt, samt ny informasjon til videre lesing. Sprekt og modig forside fra Sørlandet.

 
 

 

Årets magasincover: Costume 9/2017

 
 

Et historisk cover! Når en av verdens største TV-stjerner – ei norsk muslimsk jente- blir den første kvinnen som poserer med hijab på coveret, viser det at også motemagasiner kan sette dagsorden. Nydelig utført, med både fashion og politisk pondus. Bravo!

 

 
 

Årets featuresak: VG Helg – "Det hvite raseriet"

Rått og sobert på samme tid. Et imponerende kildearbeid gir leserne innblikk i et stadig voksene miljø både i Norge, USA og Europa. Historiene treffer leseren som en knyttneve. Dette er brutalt ærlig! Eminente bilder, tydelige prioriteringer og særdeles gode intervjuer gjør at ingen kan gå glipp av dette. MÅ LESES!

 
 

 

Årets inspirasjonssak: Shape up – "Mørkets lyse sider"

 
 

Snakk om å snakke rett til målgruppa! Her lages det god journalistikk på et viktig tema for en gruppe lesere mange har vanskelig for å nå. Når man følger opp med egen selvforsvars guide og utstyrer leserne med egne refleksvester, er man "spot on" på å levere på leseroppdraget.

 

 
 

Årets magasinfoto: Dagbladet Magasinet – "Tvangsflyttet", Agnethe Brun

Så vakkert og sårt kan historier fortelles med bilder. Imponerende nærhet uten å forstyrre. Tar leserne inn i en del av livet vi alle frykter skal komme. Nydelig poengtert.

 
 

 

Årets sportsdekning: VG – "NIF-skandalen"

 
 

Nok en gang drar VG sportsjournalistikken videre. Takket være standhaftighet og faglig systematikk har VG-sporten beveget idretten fra null åpenhet til full åpenhet. Med imponerende stamina avsløres en ukultur i den norske idretten. Imponerende!

 

 
 

Årets spesialmagasin: Dagbladet Magasinet – "Fattig & rik"

Et ambisiøst og stort prosjekt. Å fylle hele magasinet med historier om hvor forskjellig Norge er rett før stortingsvalget, gir et godt bilde på hvilke enorme oppgaver som venter våre folkevalgte.

 
 

 

Årets spesialmagasin, hederlig omtale: Ukeadressa – "Verdensrommet sett fra Trondheim"

 
 

Et fyldig og godt innblikk fra teknologihovedstaden. Her vier Adressa hele sitt lørdagsmagasin til verdensrommet. Med god grafikk, flotte bilder og et imponerende sett saker gis leseren et magasin som lever lenge.

 

 
 

Årets lokale nyhetsdekning: Tønsbergs Blad – "Byggesak på Tjøme"

Det er dette som er lokaljournalistikk, virkelig god lokaljournalistikk. Her går Tønsbergs Blad rett i kjernen av samfunnsoppdraget og leverer saker som vekker nasjonal oppmerksomhet. Bra jobba!

 
 

 

Årets nasjonale nyhetsdekning: VG – "Avsløringen av verdens største overgrepsforum"

At dette går an! Med unik teknologisk kompetanse snører journalistene opp verdens største overgrepsforum. Dette er fremtidens journalistikk når teknologi møter journalistikk, kan de mørkeste hemmeligheter avsløres. VG er sitt samfunnsansvar bevisst, løfter denne grufulle saken og gir den tiden den trenger for å få hele bildet. Et imponerende arbeid ligger bak denne avsløringen.

 

Årets digitale historie: VG Helg – "Det hvite raseriet"

Dette slår deg i bakken. Det er massivt, grundig og skremmende. Her spiller alle elementer på lag. Lyd og video gir ekstra dybde til de velskrevne intervjuene. Sammen med fantastiske bilder er dette et stort dokument på en av nåtidens største utfordringer. Saken er aller best på mobil og viser hvilke muligheter som ligger til langlesning i dette formatet.

 

Årets digitale historie, hederlig omtale: NRK – "Min reise i krigens Syria"

En gripende reise i Syra tar leseren rett inn i krigens grusomheter. Her plasseres både reporter og leser inne i de utbombede husene, og historien blir nær og ekte. Tekniske finurligheter gjør at saken får en ekstra dimensjon. Strålende utført.

 

Årets web-TV serie: NRK – "Faten tar valget"

Et ekte og ærlig møte med store og vanskelige temaer. Tøffe Faten bærer programmet stødig med en oppriktig nysgjerrighet for alle hun møter. Et spenstig grep fra NRK for å lokke flere unge til valgurnene. Med Fatens ærlige refleksjoner og mot til å vise usikkerhet ble hun en representant for målgruppa, som også speilet deres mangel på oversikt og usikkerhet.

 

Årets redaksjonelle event: Harm & Hegseth live – VG

Herlighet så gøy! På en imponerende måte har VG klart å skape et konsept og personligheter som tar folket med storm. Når konseptet går til scenen, går folket mann av huse for å sikre seg billetter. Dette er morsomt, inspirerende og akkurat passe drøyt. Snakk om suksess!

 

 

Powered by Labrador CMS