Administerernde direktør Randi Øgrey i MBL jubler over ny linje på videregående skole.
Administerernde direktør Randi Øgrey i MBL jubler over ny linje på videregående skole.

Nå skal videregående-elever lære innholds­produksjon og 3D-grafikk: – I takt med bransjebehov

Mediebedriftenes Landsforening vil gjerne ha innspill til forbedringer til læreplanen fra mediebransjen.

Publisert

Denne høsten er det oppstart for et nytt utdanningsprogram på videregående skole. Elever får nå muligheten til å gå en yrkesfaglig linje med fag innenfor informasjonsteknologi og medieproduksjon.

Utdanningsprogrammet tilbyr en tidligere spesialisering enn tidligere innen yrkesfaglige mediefag, opplyser Mediebedriftenes Landsforening (MBL). 

– Det er flott at det utvikles utdanningsprogrammer hvor læreplanene er i takt med bransjebehov, og at de har en fleksibilitet som gjør at programmene holder seg mest mulig oppdatert, sier MBLs administrerende direktør Randi S. Øgrey.

Hun legger til at det i forkant er gjort et grundig arbeid hvor partene i arbeidslivet, inkludert MBL, har jobbet frem fagplanene sammen med lærere og lærerorganisasjonen. 

Hun understreker at det er viktig at det blir gitt tilbakemeldinger dersom bransjen finner forslag til forbedringer.

Dagens mediegrafikerfag erstattes av mediedesignfaget. Mediedesignfaget skal handle om visuell kommunikasjon, design og produksjon av medierelaterte produkt, tjenester og brukeropplevinger i digitale og fysiske rom.

Dagens fotograffag foreslås videre å utvides til et bredere medieproduksjonsfag. Det skal fortsatt være mulig å utdanne seg innenfor fotografi, men lærlingene vil også få muligheten til å tilegne seg kompetanse innen blant annet innholdsproduksjon, film, lyd, animasjon og 3D-grafikk.

Dagens mediegrafikerfag skal erstattes av mediedesignfaget. Mediedesignfaget tar for seg visuell kommunikasjon, design og produksjon av medierelaterte produkt, tjenester og brukeropplevinger i digitale og fysiske rom.

Powered by Labrador CMS