Satireprogrammet NRK Satiriks forgiftet fire fisk i en bolle for å illustrere effekten av gruveavfall som blir dumpet i en fjord. Det skapte reaksjoner. Her er programlederne.

Ny klagestorm mot NRK Satiriks – forgiftet fisk

Satireprogrammet NRK Satiriks forgiftet fire fisk i en bolle for å illustrere effekten av gruveavfall som blir dumpet i en fjord. Det skapte reaksjoner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Innslaget har utløst klagestorm på sosiale medier og minst et dusin klager til Mattilsynet, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi er svært kritisk til at NRK i programmet Satiriks avliver fisk på denne måten. Det er forbudt å avlive dyr som underholdning, og det gjelder selvfølgelig uavhengig av om det er ment som satire, eller ikke, skriver seniorinspektør Ingvild Halvorsen i Mattilsynet i en epost til avisen.

Fire fisk av arten Mikke Mus-platy døde som følge av innslaget. Mattilsynet har gitt NRK en korreks, men sier saken ikke vil få videre følger for NRK. NRK har fjernet klippet fra sine plattformer, ifølge underholdningsdirektør Charlo Halvorsen.

– Grunnen er rett og slett at vi har brutt en lov her. Dette er ikke en synseting man kan være uenig eller enig i, sier Halvorsen.

Satiriks var programmet som hadde flest enkeltklager rettet mot seg da Kringkastingsrådet i april tok stilling til hele 428 klager mot NRK.

Powered by Labrador CMS