Sonia Hunaca Vold Snap Matkanalen
Sonia Hunaca Vold Snap Matkanalen

Matkanalen har nå rundet 90 000 abonnenter på Snapchat

- Vi har definitivt truffet en nerve i markedet.

Publisert

Matkanalen var på tampen av 2018 en av 6 norske partnere som fikk sin egen Snapchat-kanal, såkalte «Shows» på utforsk-seksjonen.

Nå har de rundet 90.000 abonnenter, forteller daglig leder Øivind Lindøe til Medier24.

Daglig leder i Matkanalen, Øivind Lindøe.
Daglig leder i Matkanalen, Øivind Lindøe.

- Vi har definitivt truffet en nerve i markedet. Suget etter slike små inspirasjonsfilmer er veldig stort. Nå har Snapchat også åpnet for 6 sekunder lange reklamefilmer inne i Showene våre, og det gjør forretningsmodellen for oss enda bedre, slik at vi kan legge enda mer ressurser i produksjonene våre.

Blant Matkanalens Snapchat-profiler finner man Sonia Huanca Vold, Anders Husa, Hanne-Lene Norup Dahlgren, Richard Nystad, Adam Bjerck, Tom Victor Gausdal, Malin Ekstrøm og Thomas Digervold.

Programformatet på Snap Shows er omlag 2,5-3 minutter lange filmer i stående format. Matkanalen har så langt fokusert på vegetarmat, grilling, is, basisiteknikker for kjøkkenet, øl- og sidertester, for å nevne noe.

- Vi har forsøkte mye ulikt, og det vi nå gjør er å lage litt lengre episodeutgaver i 16:9-format for TV, mens det på Snapchat er hyppig bruk av spliscreen og enda tettere klipping, som gjør at seerne kan «flikke» seg fort videre, swipe opp oppskrifter underveis mens de ser på mobilen sin. Dessuten slipper vi alt på Snap først, så kommer TV visningene etterpå, forteller han.

Powered by Labrador CMS