Marte Svarva kjører bilferie denne sommeren og gleder seg til å besøke Trondheim.
Marte Svarva kjører bilferie denne sommeren og gleder seg til å besøke Trondheim.

Sommerpraten

Marte Svarva krasjet to ganger som sommervikar hos NRK - på samme dag

– Jeg fikk forlenget vikariatet, forteller P4s nyhetssjef i sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Marte Svarva, nyhetssjef i P4.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Nyhetsåret 2019 startet friskt og det er særlig tre saker jeg tror vil bli stående igjen fra det første halvåret. Det er VG-oppslaget med den mye omtalte dansevideeoen med Trond Giske og den påfølgende debatten og interne granskingen. Den mest oppsiktsvekkende nyhetsssaken var etterforskningen av truslene mot daværende justisminister Tor Mikkel Wara og dramatikken da hans egen samboer ble pågrepet. Og så må jeg ta med bompengedebatten som har rast i flere byer denne våren. Den kommer jeg ikke utenom.

– Hva er årets flause til nå?

– Det pinligste øyeblikket var da Ivanka Trump eglet seg innpå Macron, May, Trudeau og sjefen for Verdensbanken på G20-møtet og prøvde å delta i samtalen. Klassisk pute-TV.

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Kommentator i Adresseavisen og nå i VG, Tone Sofie Aglen. Hun er dyktig og har gjort seg bemerket med sine saklige analyser der hun snakker om politiske hendelser på en slik måte at hun gjør politikken mer interessant og også gjør det enkelt for de som leser det å forstå sammenhengene.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer blir det bilferie ispedd litt glamping og camping i Sverige for så å ende opp i trivelige Trøndelag. Der skal jeg spise jordbær (trønderbær), bade i sjøen, gå tur i fjellet og besøke Norges fineste by, Trondheim. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Det blir mye nyheter på nett. Mobilen er aldri langt unna og jeg vil nok scrolle gjennom de største nettavisene flere ganger daglig. Og så hører jeg selvsagt mye på radio, ingen sommer uten.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Da jeg var sommervikar i NRK klarte jeg å krasje med en av firmabilene til statskanalen to ganger på en dag. Først rygget jeg inn i en diger kampestein. I det jeg skamfull kjørte av gårde tilbake i retning NRKs lokaler på Tyholt kjørte en bobil rett inn i bakenden på bilen. Heldigvis dekket NRKs forsikring dette og jeg fikk også forlenget vikariatet.

–Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær godt forberedt, framoverlent og ta initiativ. Ha bestandig minst én ide på blokka på morgenmøtet og husk at en halvdårlig ide er bedre enn ingen ideer. Ikke vær redd for å stille dumme spørsmål - for det finnes jo ikke dumme spørsmål, bare dumme svar. Og ikke minst; ha det gøy!

Powered by Labrador CMS