Marienlyst-direktør Vibeke Fürst Haugen i samtale med Richard Aune, leder for NRKs journalistlag. Her under samtale i en pause av Kringkastingsrådets møte fredag.
Marienlyst-direktør Vibeke Fürst Haugen i samtale med Richard Aune, leder for NRKs journalistlag. Her under samtale i en pause av Kringkastingsrådets møte fredag.

Nye kutt i NRK: Marienlyst nedbemanner 17 av 780 årsverk og åpner for sluttpakker

Kan ramme kultur, barn, drama og underholdning, men kuttene omtales ikke som veldig dramatiske. - Dette er håndterbart, sier NRKJ-leder Richard Aune.

Publisert

NRKs store Marienlyst-divisjon skal kutte 17 av 780 årsverk i vinter. Det ble kjent internt torsdag, og bekreftes av divisjonsdirektør Vibeke Fürst Haugen overfor Medier24 fredag.

- Vårt håp er er å løse dette i størst mulig grad med frivillige løsninger. Nå har vi åpnet for sluttpakker, med frist til 17. februar, sier hun.

Marienlyst-divisjonen samler alle som produserer innhold og programmer på NRKs hovedkontor, utenom Nyhetsdivisjonen. Det vil si kultur, barn, ung, sport, drama og underholdning, og alle avdelinger vil bli rammet av kuttene.

Men ikke med ostehøvel, opplyser divisjonsdirektør Fürst Haugen. Blant annet vil Kringkastingsorkesteret ikke rammes, all den tid et symfoniorkester må ha 54 musikere for å være et symfoniorkester.

 

- Ikke så mye, men mye for dem det rammer

Bakgrunnen for kuttene er blant annet lavere vekst i lisensinntektene de seneste åra, samt en omprioritering av ressursene internt i NRK. 

Samtidig er det ikke veldig dramatiske kutt, med rundt 2 prosent av bemanningen. Vibeke Fürst Haugen sier det slik til Medier24:

- Dette er ikke så mye, men det er selvsagt mye for alle som rammes av det.

NRKJ-leder Richard Aune sier til Medier24 at de tillitsvalgte håper å løse dette med frivillige løsninger, og tror denne prosessen vil være håndterbar. Han håper samtidig om at man ser NRKs «samlede behov» - kanskje det kan være behov for noen av de Marienlyst-ansatte andre steder.

- Det er viktig å se hele NRK samlet, og ikke nedbemanne hver krik og krok for seg, sier Aune.

 

Powered by Labrador CMS