Ferds styreleder Johan H. Andresen (til venstre) og konsernsjef Morten Borge gleder seg til å videreutvikle NRK-tomten på Marienlyst.

De nye Marienlyst-eierne: – Vi føler på et enormt ansvar

– Det har vært en nervepirrende vinter for oss. Vi har ligget våkne flere netter og håpet og drømt, sier Ferds konsernsjef Morten Borge.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag formiddag ble det kjent at NRK-tomta på Marienlyst er solgt til Johan H. Andresens selskap Ferd.  

Da selskapet og NRK møtte til felles pressekonferanse på Marienlyst, var konsernsjef Morten Borge klar på at Ferd kjenner på presset:

– Helt siden 1950 har signalene fra NRK herfra underholdt. Vi føler på et enormt ansvar overfor den transformasjonen vi nå står overfor her de neste 10 til 15 årene, sier han.

Se intervju med Thor Gjermund Eriksen og Johan H. Andresen her:

– Kommer til å ta tid

Borge understreker imidlertid at prosessen vil ta sin tid.

– Det kommer til å ta tid. Vi vet ikke når det første spadetaket kan gjøres, men det vil ta år. Vi må gi NRK tid, sier han.

– Det er viktig for oss i Ferd at vi ikke går for raskt frem, la han til.

Borge sa videre at Ferd har vært svært spente på utfallet av kjøpet.

– Det har vært en nervepirrende vinter for oss. Vi har ligget våkne flere netter og håpet og drømt. Nå gleder vi oss, sier han.

Styreleder Johan H. Andresen var for øvrig i det spøkefulle hjørnet da han åpnet pressekonferansen.

– Det er ikke hver dag vi gjør slike kjøp. Heldigvis, sa han lattermildt. 

Gir minimumspris på 3,75 milliarder

Avtalen gir NRK en minimumspris på 3,75 milliarder kroner ved salg. Den endelige prisen er avhengig av hvilken regulering som blir vedtatt for området.

Det er - som Borge understreker - foreløpig uklart når Ferd kan begynne utviklingen av tomta, ettersom det handler om når NRK kan flytte.

Plan- og bygningsetaten har tidligere godkjent NRKs planer for omregulering av området, slik at det blant annet kan bygges boliger der det i dag er næringsvirksomhet.

Ferds konsernsjef Morten Borge (fra venstre) eier og styreleder Johan H. Andresen, NRKs styreleder Birger Magnus og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.
Powered by Labrador CMS