Maria Aas-Eng på Jamaica
Maria Aas-Eng på Jamaica

Sommerpraten

Maria Aas-Eng mener Ivanka Trump har stått for årets flause hittil: – Man vet ikke om man skal le eller gråte

Toppsjefen i RedMedia forteller at hun tar alle medievanene med seg på ferie - som hun skal bruke på Jamaica.

Publisert

 I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Maria Aas-Eng i Red Media.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

Som vanlig har det vært bra med trykk rundt den norske justisministeren... Og så må jeg nevne Brexit, og ikke minst en ung, svensk jente som jeg er utrolig stolt og imponert over. Greta Thunberg!

 – Hva er årets flause til nå?

Det må være Ivanka Trump sitt forsøk på å virke så viktig som mulig med verdens toppledere på G20 Summit. Det blikket fra Christine Lagarde er nådeløst! Man vet ikke om man skal le eller gråte, selv får jeg strengt tatt litt vondt i magen... Og dette resulterer deretter i #unwantedivanka – altså, man må jo bare elske internett!

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Bente Kvam Kristoffersen inspirerer meg! Bente framstår som en som aldri gir seg, som en ekstremt god leder, og en leder som støtter sine kollegaer i vått og tørt. Det hun har gjort i Trigger det seneste året/årene er rett og slett utrolig imponerende og inspirerende.

– Hva gjør du i sommer?

 Jeg skal framfor alt være sammen med mannen min! Det har vært et utrolig hektisk første halvår i 2019 både for han og for meg, og da er det fint å få masse kvalitetstid sammen. Det skal vi gjøre på Jamaica, og ikke minst på den svenske vestkysten. Sommeren er til for å lade batterier og fylle på med D-vitamin før høsten.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

Stort sett alle! Jeg elsker sosiale medier på sommeren, det er så fint å se hvor fint mange har det i ferien, at folk slapper av og nyter sammen med familie og venner. Noen irriterer seg over det, men jeg elsker det! Jeg er jo også på sett og vis ganske god på å bidra selv med sol og sommer og kald rosèvin på sosiale medier. Jeg er ingen nyhetsjunkie på sommeren, men min mann er det, så jeg får med meg det meste som skjer via ham. Regner det på sommarstugan så er det digg med Netflix, men ellers blir det så lite TV som mulig. Jeg leser mye - ikke fag, men enkle og underholdende bøker – det er avslapping for meg.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? (Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?)

 Jeg begynte med sommerjobb tidlig, veldig tidlig, faktisk. Min morfar tvang meg til det! Det er jeg er veldig glad for nå, for jeg lærte veldig mye av det. Min beste venninnes foreldre eide en restaurant, og etter å ha hatt sommerjobb i en pølsekiosk i ett par år så begynte jeg å jobbe i restauranten deres. Min største tabbe er sannsynligvis all den maten jeg lagde der – jeg var ikke flink til å lage mat den gangen, og jeg er minst like dårlig nå. Når jeg forteller Even at jeg har jobbet som «kokk» og som servitør så ler han rått... Men jeg var flittig, jobbet steinhardt og mange lange dager, så jeg fikk lov til å fortsette....

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

 De årene med sommerjobb da jeg var yngre var veldig lærerike. På sett og vis var det der jeg lærte meg å jobbe og å håndtere stress. Jeg mener at det er viktig å jobbe hardt og dedikert, men kanskje aller viktigst – vær proaktiv! Da viser du at du ønsker, og at du blir en god ressurs.

Powered by Labrador CMS