Medietilsynets direktør Mari Velsand.
Medietilsynets direktør Mari Velsand.

Medietilsynet har fordelt støtte til lokalkringkasting: Halvparten går til å digitalisere lokalradio

Medietilsynet har fordelt 21 millionar kroner i støtte til lokale radio- og tv-kanalar, der halvparten går til å digitalisere lokalradio.

Publisert Sist oppdatert

Totalt fordeler Medietilsynet i år 21 millioner kroner på til sammen 86 bedrifter. Totalt kom det inn 394 søknader fordelte på 100 søkere, og søknadsbeløpet var 61,4 millioner kroner.

Det skriver Medietilsynet i en pressemelding torsdag formiddag.

– Et sterkt lokalt radio- og tv-tilbud styrker mediemangfoldet, og denne støtteordninga skal bidra til å holde oppe dette tilbudet, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

I år var det for første gang mulig å søke om midler til å digitalisere driften av lokalradio.

Medietilsynet gir i år til sammen 4,6 millioner kroner til 48 lokalradioer for å lage digitale sendingar, mens 23 prosjekt får 5,9 millioner kroner til å bygge ut sendernett for lokalradio.

Den digitale overgangen er krevende for lokalradioer med små ressurser, og det er fremdeles et stort behov for å støtte overgangen til digitale sendinger, sier Velsand.

I tillegg blir det gitt nesten 6,8 millionar kroner i støtte til 62 programproduksjoner, av disse er 44 radioprogram og 18 tv-program.

Kompetansehevende tiltak og utviklingsprosjekt i radioer for etniske og språklige minoritetsgrupper får også støtte, og det blir gitt driftsstøtte til bransjeorganisasjoner.

Powered by Labrador CMS