Direktør Mari Velsand i Medietilsynet
Direktør Mari Velsand i Medietilsynet

Se oversikten:

153 aviser søker pressestøtte i år

Til sammen 153 aviser over hele landet har søkt på de 370 millionene som Medietilsynet skal dele ut i pressestøtte i år. Fire aviser søker for første gang.

Publisert Sist oppdatert

I fjor fikk 152 aviser tildelt produksjonsstøtte fra Medietilsynet. Støtten er ment å skulle bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier, både på papir og internett, fordelt over helt landet. Klassekampen var den avisa som fikk mest i fjor, fulgt av Bergensavisen, Vårt Land og Dagsavisen.

I år har 153 aviser søkt om støtte, blant annet fire nye aviser som aldri tidligere har søkt. Dette er nettavisene Nidaros, Subjekt og Aldrimer.no, samt papiravisen Varden. Først til høsten får de svar på søknaden.

Se liste over alle 153 søkerne nederst i saken!

Produksjonstilskuddet fra Medietilsynet er plattformnøytral og likestiller papir- og nettaviser.

– Medietilsynet skal nå vurdere hvert enkelt søker grundig opp mot de ulike kriteriene for å se om publikasjonene er kvalifisert til å få støtte, sier direktør Mari Velsand i tilsynet.

I tillegg har nettavisene Nett.no, Karmøynytt, Stord24 og Bodø.nu søkt på nytt etter at de fikk avslag i fjor.

Nett.no og Bodø.nu klaget på avslaget. Medieklagenemnda var enig med Medietilsynet i at Nett.no ikke oppfylte kriteriene for tildeling, men ba tilsynet likevel foreta en ny vurdering om avisa skulle få dispensasjon fra reglene. Klagen til Bodø.nu er ennå ikke behandlet.

Powered by Labrador CMS