«Mammon 2», nye krimserier og Ole Torp fronter NRK-våren

Se hva NRK bringer på menyen i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Jon Øigarden får et nytt mysterium i fanget når han spiller hovedrollen i den nye «Mammon»-sesongen på NRK. Kanalen serverer også islandsk og dansk dramaserie de kommende månedene.

Den første av åtte «Mammon»-episoder har premiere 3. januar, og denne gangen skal Øigardens Peter Verås løse drapet på en kollega.

Uken etter kommer den islandske serien «Innesperret» på skjermen, og i februar kommer danske «Bedrag».

Begge seriene skal nøstes opp i løpet av ti episoder.

I høst ble det klart at Ole Torp skulle fortsette i NRK, til tross for at «Aktuelt» ble tatt av skjermen. Han skal lede «Slik er samfunnet vårt», et program der den erfarne journalisten har én-til-én-intervju med en ny gjest hver uke.

Fysiker Andreas Wahl har blitt en populær programleder på NRK, og 3. januar tar han eksperimentene sine et steg videre i «Med livet som innsats».

I helseprogrammet «Hva feiler det deg» skal et folkelag og legelag konkurrere med å stille diagnose på ekte pasienter. Folkelaget får bruke internett når de skal komme fram til hva som feiler pasienten, mens legelaget må stole på sin erfaring og ekspertise.

Programmet har foreløpig ikke fått en premieredato, men NRK melder at det skal ha komme i løpet av våren.

I «Beat for Beat», del av statskanalens gullrekke på fredager, tar Atle Pettersen over som programleder etter Ivar Dyrhaug. Den tidligere X-faktordeltakeren blir å se på skjermen fra mars.

Andre programmer som kommer tilbake i 2016 er «Mesternes mester», «Anno» , «På bortebane», «Brøyt i vei» og «Datoen».

Blant de nye programmene er «Oppdrag Nansen», «Guds lærlinger» og «Harde bud».

Powered by Labrador CMS