Magnus Takvam.

Magnus Takvam begynner i Altinget

Både den mangeårige NRK-kommentatoren Magnus Takvam og Aftenpostens politikkveteran Solveig Ruud slutter seg til den nye nettavisa Altinget til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver nettavisa selv i en pressemelding.

– Dette er knallsigneringer! Å få med seg Magnus Takvam og Solveig Ruud når vi nå skal bygge opp et helt nytt politisk mediehus i Norge, er absolutt den beste starten Altinget kunne få, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem.

Altinget, som allerede er godt etablert i Sverige og særlig i Danmark, skal etablere seg i Norge høsten 2022.

Nesten 40 år i NRK

Magnus Takvam og Solveig Ruud blir fast tilknyttet Altinget, når avisen starter opp til høsten.

Takvam ble kalt «den viktigste kommentatoren gjennom tidene» da han hadde sin siste arbeidsdag i NRK torsdag.

Han har jobbet i statskanalen siden 1983, men måtte slutte da han fylte 70.

– Tanken er å bidra med en ukentlig analyse som fanger opp det som skjer i politikken. Etter å ha vært ansatt i 40 år i NRK, vil det bli fint å ha en fri rolle der jeg kan sette premissene for hva jeg ønsker å gå inn i. Opplegget ser både ambisiøst og spennende ut, sier Magnus Takvam.

Skal jobbe med helse- og sosialpolitikk

Solveig Ruud slutter i Aftenposten om få dager. Hun har vært en av avisas sentrale politiske journalister i mange år, særlig innen helse- og sosialområdet. Hun har også hatt ansvaret for Aftenpostens valgomat siden 2009.

I Altinget er planen at hun skal skrive ukentlige analyser og bidra med nyhetsstoff på helse- og sosialområdet.

– Dette blir spennende, siden det er noe helt nytt. Jeg gleder meg til å kunne fordype meg enda mer og ha hovedfokus på sak, ikke personstrid. Dette er et spennende felt, sier Ruud og fortsetter:

– En stadig aldrende befolkning og økende forventninger til hva velferdsstaten skal løse for både gammel og ung, vil medføre vanskelige valg for politikerne.

Powered by Labrador CMS