NRK vil nå yngre lyttere: Innfører musikk og SMS-avstemning på Dagsnytt Atten

- Vi må utvikle oss, sier Per Arne Kalbakk.

Publisert Sist oppdatert

NRK har vært gjennom både kutt og omprofilering av flere programmer de seneste månedene. Bakgrunnen har vært todelt: På den ene siden må rikskringkastingen kutte i budsjettene etter svak inntektsvekst.

Samtidig er det et uttalt ønske fra NRK-ledelsen om å nå flere unge brukere. Dette skal nå også få følger for Dagsnytt Atten, etter hva Medier24 erfarer.

Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk langt på vei bekrefter dette.

- Gjennomsnittslytteren på Dagsnytt Atten blir stadig eldre, og vi må gjøre noe med det. Dessuten er det stadig flere som ser programmet på TV, og dette framstår ikke som veldig spennende tv, erkjenner Kalbakk.

Han vil ikke dele mange detaljer rundt det nye opplegget, som nå skal ut på høring blant en nylig nedstt fokusgruppe blant P3s lyttere og redaksjonen i det populære Lørdagsrådet.

Etter hva Medier24 forstår, dreier det seg om to hovedgrep:

  • Innføre musikkpauser i programmet som i dag består av 60 minutter med kun tale.
  • Utvikle systemer for sms-poeng under debattene. Dette skal visstnok fungere slik at de to debattantene med flest poenger, møtes til en avsluttende debatt mot slutten av hvert program.

Kalbakk sier dette når vi presenterer vår kjennskap til de foreslåtte endringene:

- Det er korrekt at vi vurderer å gjøre noe med dette programmet. I dag er dette det eneste programmet på én time uten musikk, og det er det vel på tide å gjøre noe med, sier Kalbakk.

Et alternativ skal være å kombinere Dagsnytt 18 med Topp20-lista, slik at det blir et kort singel-kutt mellom hver debatt.

MERKING OG SÅNT: Denne saken inneholder noen elementer av forsøk på humor, og i utgangspunktet ingen elementer av seriøsitet. 

(ALTSÅ: Dette er satire, tull og tøys!) 

Powered by Labrador CMS