- Det er litt jobb å være juryleder, når sånne som Gøran Skaalmo setter norgesrekord i metoderapport

SKUP2015: Bernt Olufsen & co fikk mange hundre sider lesestoff.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Under SKUP-konferansens late night talkshow fredag kveld, var juryleder og tidligere VG-redaktør blant gjestene hos vår lokale Skavlan, Svein Tore Bergestuen.

I morgen skal Olufsen og kollegene dele ut årets store SKUP-pris, og Olufsen var ikke i tvil om at det ville bli en fortjent vinner:

- Det er mange, mange, gode saker. Saker som ikke ville vært ute i offentligheten uten alle dere som jobber godt. Og saker som Erna Solberg og hennes informasjonskorps aktivt motarbeider, sa jurylederen - med en liten henvisning til statsministerens muntre tale for journalistene tidligere på kvelden.

Lange metoderapporter

Men litt jobb har det vært. Ikke minst fordi metoderapportene blir stadig lengre.

Reglene for innsending sier at «metoderapportenes lengde normalt ikke bør overstige 20 A4-sider med normal linjeavstand». Slik er det ikke lenger.

- Det var nok å gjøre?, spurte talkshowverten til Olufsen. Han svarte:

- Ja, det er litt jobb. Når du har sånne som Gøran Skaalmo & co som setter norgesrekord i metoderapporter. Og han behøvde jo ikke gjøre det to ganger!, sa Olufsen smått muntert, men likevel ikke så rent lite seriøst:

- Det har vært et arbeid langt mer omfattende jeg hadde sett for meg. Det har tatt to hele arbeidsuker med møter og lesing. Det var én rapport som var på 232 sider inklusive vedlegg. Når du en sen fredag kveld skal gå løs på den og fire rapporter til, kan det bli litt tungt inni mellom, sa Olufsen.

Hvor lange er de?

232 sider er dog ikke selve metoderapporten, da teller man med alle publiseringer, vedlegg og diverse.

Den lengste vi kunne finne var imidlertid den nevnte rapporten, på «bare» 85 sider, fra Skaalmo og kollegene i Dagens Næringsliv. Om den mye omtalte «lånehaien» og utlån i det grå markedet.

85 sider er fire ganger mer enn reglene antyder som lengde. Og med en innledning og sidehenvisning i seg selv nesten like lang som en DN Magasin-artikkel. Metoderapporten kan du forøvrig se (og lære av, selvsagt!) her på SKUP.no.

Hva så med de andre mest kjente metoderapportene?

  • OLJEFONDET og Formel-1 aksjene (DN) sin rapport er på bare 30 sider.
  • Journalistene bak ASYLBARNA (BT) har skrevet en metoderapport på 28 sider.
  • MOBILSPIONASJEN (Aftenposten) har resultert i en metoderapport på 28 sider.
  • Journalistene bak HISTORIEN OM ODIN, fra VG, har holdt seg til deres tidligere sjefs ønsker: Deres rapport er på bare 20 sider.

Alle metoderapportene finner du forøvrig på SKUP.no.

Og hvem som vinner, får vi som kjent vite lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS