Klarer du alle 18 spørsmålene? Test deg selv i Medier24s forholdsvis vanskelige litterære påskequiz!

SØNDAGSPOSTEN: Ta vår påskequiz, med en medial eim av redaktører, journalister og den slags.

Publisert Sist oppdatert

Når journalister blir spurt om de leser bøker, er det tradisjonelle svaret:

- Ikke andre enn dem jeg skriver selv.

Her følger Medier 24s litterære påskequiz. Alle spørsmålene kan knyttes til mediefolk, som forfattere eller som karakterer.

Dersom du synes noen av spørsmålene er vanskelige, så ikke skyld på meg.

Du har deg selv å takke for at du fulgte dårlig med på gymnaset – eventuelt staten å bebreide for at du måtte ta til takke med videregående skole.

Dersom du også sliter med spørsmålene om litteratur av nyere dato, bør du ta det som et advarende tegn: Du tilbringer for mye tid på Facebook.

Bård Borch Michalsen: 

Kommentatoren begynte å arbeide som journalist midt på 1970-tallet, Han har arbeidet i dags-, fag- og ukepresse, nærradio, lokal-TV og nyhetsbyrå, er utdannet cand.polit/medieviter og er i dag førstelektor i organisasjon og ledelse ved Handelshøgskolen UiT, Det arktiske universitet, Campus Harstad.

Denne quizen har ingen innebygd juksedetektor, men dersom du fristes til å google deg frem til svarene, vil jeg håpe at du legger deg med svart samvittighet i natt. Dessuten minner jeg om dette oppslaget over bokhylla i gangen på biskopens kontor i Tromsø: «Husk: Gud ser deg.»

Det er orden i bokhylla hos biskopen i Nord-Hålogaland.

OK. Here we go:

  • PÅ MOBIL? Hvis du ikke får quizen til å fungere i vinduet under, er det fordi din mobiltelefon ikke aksepterer cookies. Slå på cookies, eller TRYKK HER for å ta quizen i stedet! 

Medier24s litterære påskequiz - med en medial eim av redaktører, journalister og den slags - ProProfs

Powered by Labrador CMS