Stig bader i bikkjekaldt vann mens han planlegger den neste streaming-revolusjonen

MEDIESOMMER: Stig Eide Sivertsen om Kragerø, bøker, god vin - og ParrotPlay.

Publisert Sist oppdatert
  • Navn: Stig Eide Sivertsen
  • Alder: 56
  • Stilling: Gründer

Dette er Medier24s intervjustafett «Mediesommer». Dagens gjest Stig Eide Sivertsen ble utfordret av Jon Wessel-Aas

Les alle Mediesommer-pratene her!

Først tre spørsmål til deg:

To fra Jon Wessel-Aas:

Hvilke sjanser ble du og dine medgründere levnet da dere startet Nettavisen på 90-tallet?

- Veldig få, På åpningsdagen var pressenorge til stede. Kommentaren var «Er dette alt? Dette var jo ikk’no å værra redd for.» Det hadde de litt rett i også, enhver start inn i nytt territorium på er forsiktig og bygger på det etablerte. Vi så ut som en printavis på skjerm. Samtidig hadde vi sagt at « … om 20 år er det slutt på vanlige avviser.» Det var i november 1996.

Er norske medier innovative eller er de copy cats?

- De er begge deler. Det er ingen grunn til at enhver skal finne opp alt selv. Samtidig er det norske samfunn veldig godt utviklet mht bredbåndsdekning og smarttelefoner / terminaler som muliggjør innovative løsninger.

...og ett fra Medier24:

Hvordan går det med Parrot Play - og når kommer det på markedet, tror du?

- Vi jobber efter fastsatt plan. ParrotPlay.tv er i alfatesting med et univers av brukere. Planen er å gå i beta efter sommeren. Nå driver vi bugfixing og utvikling.

Så ni kjappe sommerspørsmål: 

Hvor og hvordan tilbringes sommeren?

- Vi var så heldige å fikk kjøpe hytte i Kragerø i 1997. Dette har vært fristedet vårt siden da. Kragerø er fullt av hyggelige mennesker med enda flere av dem om sommeren. De siste dagene har begge barna også vært her.

- I år var vi en liten tur til England på graduation for vår datter. England er også et land hvor jeg finner meg godt tilrette siden jeg har bodd der selv i fire år. Gleder meg til VM i rugby hvor jeg skal se England-Wales på Twickenham i september.

Hvilken responstid har du på e-post i ferien?

- Den er dårlig på nett. Til tross for at Bjørn Amundsen har oppgradert nettet her nede så går det fremdeles for tregt. Dessuten er jeg treg om sommeren med å lese email. Snailmail er enda verre, for det er jo bare regninger … Telefon tar jeg hele tiden med mindre jeg tar morgenbad. Det er forresten bikkjekaldt i vannet, 13 C i dag. Bikkjen hadde ikke lyst til å bli med på morgenbadet.

Hvilke medier bruker du i ferien, og følger du nyhetsbildet like tett som vanlig?

- Radio surrer i bakgrunnen, men jeg begynner å bli skikkelig lei av gjentagende reklamer på kommersielle kanaler, samme reklame for ofte medfører skifte av kanal. Nettet besøkes stort sett morgen og kveld, avisabonnementet kommer i postkassen hver dag og løssalgsaviser hender det at jeg kjøper en sjelden gang.

- Men sommeren er tiden for å lese bøker. Jeg er midt i serien til Åsa Larsson, og hun skriver veldig godt. Litt skuffet over den siste til Jussi Adler-Olsen. Dessuten var Ingar Sletten Kolloen så generøs at han lot meg lese manuset til sin kommende bok; «Den Tomme Plassen i Vitrineskapet«, en herlig leseopplevelse av en roadmovie.

Hvilke store spørsmål bruker du ferien til å grunne over?

- Strategien videre for ParrotPlay surrer i bakhodet hele tiden. Nyhetsbildet gir også grunnlag for eftertanke, utenriks er det mange tema som utfordrer og gjør verden mer utrygg. Vi har dessuten nettopp passert 22. juli som gir grunnlag for refleksjon. På det private planet er det bare koselige spørsmål som om man skal velge en Toscaner, Vento eller kanskje en Douro vin for en gangs skyld.

Hvordan skal avisbransjen og journalistikken overleve?

- Den gode historie har alltid overlevelsesmuligheter. Men nå finner folk de gode historiene også andre steder enn i etablerte redaksjoner. Kampen om folks tid har tilspisset seg. Det viktigste kriteriet tror jeg er at journalistikken må være relevant for folk. Men det er ikke tvil om at det er en utfordring fordi det er vanskelig å alltid være relevant.

Er teknologi så viktig som stadig flere skal ha det til?

- Teknologi er helt avgjørende. For oss som nasjon er den grunnlaget for vårt velferdssamfunn. Verdiskapningen i oljebransjen bygger på gode teknologiske løsninger, og, heldigvis, er mange av disse norskutviklet. Innen media er vi midt i en informasjonsrevolusjon med fundament i teknologi.

Ja eller nei til DAB og å stenge FM-nettet?

- DAB, blant annet fordi det gir mer mangfold. DAB-radioer har jeg mange av. I sommer har jeg hørt mye på «Radio Soft», en reklamefri kanal med bare kjent og kjær musikk. Men de kan godt redusere hyppigheten av «Careless Whisper» og Abba. De er kjente, men ikke så kjære.

Når kjøpte du en papiravis sist?

- Abonnerer på Finansavisen og DN hver dag, og jeg kjøpte VG på onsdag.

Har du brukt Popcorn Time?

- Jeg har stort sett vært inne på de fleste av denne type tjenester i embedets medfør. Men vi håper at papegøyen skal kunne spise litt popcorn. Det er viktig med et godt brukergrensesnitt som gjør at norske forbukere ønsker å benytte lovlige norske tjenester. Pirater har alltid vært opptatt av å fylle egne lommer, og innholdsbransjen er avhengig av at rettmessige eiere får betalt for sine åndsverk.

  • Og til slutt: Hvem vil du utfordre til å bli neste intervjuobjekt?

- Da utfordrer jeg Thor Gjermund Eriksen, NRK:

Hvilken betalingsmodell vil du ha for NRK fremover?

Hvordan skal du sørge for at NRK er relevant på nettet fremover?

 

Powered by Labrador CMS