Da Pondus og Lunch flyttet fra Egmont til tegneserieagent Håkon Strands nystartede forlag la de ved denne tegningen.
Da Pondus og Lunch flyttet fra Egmont til tegneserieagent Håkon Strands nystartede forlag la de ved denne tegningen.

Seriene Pondus og Lunch flytter fra Dagbladet til VG

– Vi har mye å takke Dagbladet for, men nå var tiden inne for å starte et nytt kapittel, sier Pondus-skaper Frode Øverli.

Publisert

Fra og med fredag 1. mars vil Lunch og Pondus bli et fast, daglig innslag i VG, skriver de i en pressemelding. De har vært hjemmehørende hos Dagbladet i en årrekke, men nå er det altså over. 

– Vi har holdt på en stund, og det er en utfordring ikke å bli gående i egne fotspor. Jeg er bevisst på det, og derfor er det viktig for meg å utvikle serien hele tiden, forteller Pondus-skaper Frode Øverli i en pressemelding. 

– Bør passe godt i VG

I pressemeldingen tar Øverli til orde for at Pondus trolig er fornøyd med nå å skulle være en fast del av VG.

– Han er jo en folkelig fyr. Vi har mye å takke Dagbladet for, men nå var tiden inne for å starte et nytt kapittel, sier Øverli.

Det samme tror mannen bak Lunch, Børge Lund, om sin hovedkarakter Kjell, skal vi tro pressemeldingen. 

 – Kjell er jo en tabloid fyr og passer godt i en tabloid avis. Han har en direkte væremåte, snakker rett fra levra og gjerne i overskrifter. Det bør passe godt til VG.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Håndlykken, er godt fornøyd med å hente de nye seriene. 

– Journalistikken er kjernen i alt det vi driver med og naturligvis det viktigste for VG. Men en avis og en nettavis er mye mer, og det å være gode på underholdning er naturligvis også sentralt for oss. At to av Norges mest populære tegneserier nå blir en del av VG, er vi derfor glade for, sier Håndlykken i meldingen. 

Endringer i Aftenposten

Også Aftenposten meldte torsdag om endringer blant sine tegneserier. Etter 80 år er det slutt for Fantomet, og Nemi, Lunch og Bestis skal inn på tegneseriesidene i avisa. 

Det betyr at, som avisa selv skriver, «FantometPerler for svinEm og Skarpe kanter rir inn i solnedgangen». 

Sjefredaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen, skriver i sin kommentar om Fantomet-utskiftningen at dette ikke har vært et enkelt valg å ta. 

«Det har ikke vært noen lett beslutning å ta. Det var Aftenposten som hentet ham til Norge, rett før annen verdenskrig. Hos oss har Fantomet – Ånden som går – satt tidenes ansettelsesrekord. I omskiftelige tiår har han representert noe uomgjengelig, som avisen selv, for leserne og for oss som har jobbet her», skriver han. 

Powered by Labrador CMS