Odd Karsten Tveit og Stein Kåre Kristiansen fotografert sammen med de to portrettene som nå er på veggene på Lorry.

Odd Karsten Tveit og Stein Kåre Kristiansen har blitt satt i bås på Lorry

Odd Karsten Tveit og Stein Kåre Kristiansen er de to første journalistene som har fått egne båser og portretter på veggen på Lorry.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er nå 64 år siden de første portrettene på veggene på Lorry ble avduket. 

Odd Karsten Tveit og Stein Kåre Kristiansen får nå pryde veggene sammen med personligheter som blant andre Ingvar Ambjørnsen, Jo Nesbø, Erling Kagge, Lillebet Foss, Jon Eikemo, Triztán Vindtorn, Maurice, El Jukan, Ludvik Eikaas og Trond Fladseth.

Da portrettene ble avduket den 23. januar, holdt de to eierne av Lorry, brødreparet Nicolai Bauer og Karl-Axel Bauer en tale. I den sa de blant annet at det ikke er tilfeldig at det er to journalister som i år blir hengt på veggene. 

Stein Kåre Kristiansen sammen med tegner Wenche Øyen.

– I en verden der det overfladiske, det umiddelbare, det korttenkte leder frem i samfunnsdebatten – der populisme, synsing og påstander om «fake news» er den nye normalen - i en slik verden trenger man en motvekt. I en verden der løgn ikke bare er akseptert men nærmest løftes frem som et akseptabelt verktøy for mektige personer. I en slik verden trenger man de rakryggede, der det tradisjonelle håndverket journalistikk blir desto viktigere. Det grundige, det åpne og det reflekterende, sa de i talen. 

Stein Kåre Kristiansen sammen med tegner Wenche Øyen.

Odd Karsten Tveit har fått plass i den opprinnelige delen av restauranten, i «Lorry-salen». Tveit jobbet fra 1973 til 2015 i NRK – stort sett med utenriks som felt. 

Stein Kåre Kristiansen har fått plass ved hans faste bås gjennom mange år langs veggen i baren. Kristiansen har lang fartstid i både VG og TV 2. Han sluttet som politisk redaktør i TV 2 i 2014. 

Portrettene er i år tegnet av Wenche Øyen. 

Powered by Labrador CMS