MBL-direktør Randi S. Øgrey (t.v.) og NJ-leder Hege Iren Frantzen. Bildet er fra Arendalsuka 2017.
MBL-direktør Randi S. Øgrey (t.v.) og NJ-leder Hege Iren Frantzen. Bildet er fra Arendalsuka 2017.

Lønnsoppgjøret: NJ og MBL forhandler langt på overtid. Verken journalist­laget eller bransje­foreningen vil si noe som helst om status

Tirsdag ettermiddag begynte årets hovedoppgjør - tre dager senere og åtte timer på overtid er partene fortsatt ikke i mål.

Publisert

Tirsdag klokka 14 begynte forhandlingene i årets lønnsoppgør mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening. Oppgjøret omfatter flere tusen journalister i alle MBLs mediebedrifter, som vil si blant annet de fleste aviser og TV 2. 

NJ leverte tirsdag en liste med krav som blant annet omfattet et generelt lønnstillegg på 11.000 kroner. Etter tre dagers forhandlinger og åtte timer på overtid er partene fortsatt ikke kommet i mål. 

Den opprinnelige fristen var torsdag ettermiddag klokka 16, men rett før midnatt meldes det at forhandlingene fortsatt pågår. Noe som tyder på at forhandlingene - ikke uventet - er vanskelige. 

MBLs pressekontakt Veslemøy Rysstad opplyser til Medier24 at det foreløpig er uavklart hvor lenge forhandlingene vil pågår, og om partene vil fortsette utover natta eller fortsette i morgen på overtid. Hun vil ikke kommentere hva som er status eller hvor nært man er en løsning.

Administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL har henvist videre til Rysstad på spørsmål om status i forhandlingene. 

Norsk Journalistlags leder Hege Iren Frantzen - som også sitter i forhandlingsutvalget - har ikke besvart vår henvendelse torsdag kveld. 

 

Kjemper om ulempe og lokalavtaler

Listen med krav fra journalistenes fagforening var relativt omfattende da den ble overlevert MBL, siden det denne våren er hovedoppgjør.

I tillegg til et generelt tillegg på 11.000 kroner, krever NJ at de som tjener minst får 3.000 kroner ekstra og at ulempesatsene økes med 2 prosent.

– Vi forventer at MBL vil møte oss på et anstendig nivå, i et år da utsiktene for mediebransjen ser lysere ut enn på lenge, uttalte forhandlingsleder Elin Nykaas.

Det ble også fremmet flere tekstkrav i år, som blant annet har som mål å få arbeidsgiver­organisasjonen med på et styrket vern for lokale tariffavtaler og innføring av en ny bestemmelse om vern av fritid.

 

Powered by Labrador CMS