Tre lokalradioer får gebyr fra Medietilsynet

Til sammen må lokalradioene betale litt over én million kroner i gebyr, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

Publisert

Medietilsynet gir gebyrer til de tre lokalradioene Norsk Lokalkringkasting (Hallo Ski), Radio Hurum og Asker og Bærum Lokalradio (New Norwegian Music) for brudd på konsesjonsvilkårene, skriver de i en pressemelding. 

– Etter grundige undersøkelser har Medietilsynet kommet frem til at disse lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene. Det er naturlig at dette får konsekvenser, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet i en pressemelding. s

Norsk Lokalkringkasting ilegges et overtredelsesgebyr på 500.000 kroner. Asker og Bærum lokalradio ilegges et overtredelsesgebyr på 400.000 kroner. Radio Hurum ilegges et overtredelsesgebyr på 150.000 kroner, ifølge meldingen. De har fått fire ukers frist til å betale gebyrene. 

Videre skriver Medietilsynet: 

«Etter overgangen til digitalradio (DAB) vedtok Stortinget inntektsbegrensninger for lokale FM-kanaler i storbyene. Nå mener Medietilsynet at Asker og Bærum Lokalradio, Norsk Lokalkringkasting og Radio Hurum alle har brutt grensen på 135.000 kroner i året i reklameinntekter. I tillegg mener tilsynet at Norsk Lokalkringkasting og Radio Hurum har videresendt innhold fra Radio Metro i strid med vilkårene i konsesjonen».

De anslår at Norsk Lokalkringkasting og Asker og Bærum lokalradio har generert årlige reklameinntekter i størrelsesordenen tre til fem millioner kroner, mens det anslås at Radio Hurum har generert omlag 700.000 kroner i årlige reklameinntekter. 

Powered by Labrador CMS