Ukesavisen Øyposten, som dekker Ryfylke-øyene, deriblant Finnøy og Rennesøy, ble den store opplagsvinneren i Rogaland, ifølge tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL).
Prosentvis har opplagstallene økt med 17 prosent, og avisen har fått 223 nye abonnenter sammenlignet med tallene for siste halvår i fjor. Ved registrering hadde avisen 1539 abonnnenter.
– Det er selvfølgelig gledelig å se. Det gir oss stor inspirasjon til å jobbe på videre, og jeg tror vi har fått betalt for at vi har stått på, sier ansvarlig redaktør Rune Nedrebø til Medier24.
Nedrebø har jobbet i mediebransjen siden midten av 1970-tallet, og har blant annet 30 års erfaring som journalist i Stavanger Aftenblad.
For fire år siden pensjonerte han seg, men da Øyposten i fjor tilbød ham redaktørjobben, var han likevel ikke vond å be.
– Det er bare noe med dette yrket. Det er fascinerende, og etter min mening verdens beste. Man får følge med på det som skjer, og sette dagsorden. Så er det klart at man kan bli lei også, men når man får til ting er det utrolig kjekt, sier han.
Satser på nettavis
Nedrebø tror Øypostens store vekst skyldes flere faktorer.
– Vi fikk satt opp nettavisen vår fra i fjor høst. Det kan gjøre det lettere for folk å følge med på hva som skjer, og også gjøre det enklere for oss å lage nyheter og å være aktuelle, sier han.
Samtidig forteller den rutinerte pressemannen at avisen også er opptatt av å ha mangfold i spaltene sine.
– Vi prøver å variere stoffet så godt vi kan, slik at alle finner noe for dem i avisen. Så har vi også utvidet dekningen vår. Før var mye konsentrert om Finnøy, men nå prøver vi å være overalt, sier han.
Redaktøren legger også til at saker der menneskene i lokalsamfunnet blir vist frem, er noe av det som vekker størst interesse hos leserne deres.
– Vi er opptatt av å få folk inn i spaltene våre. Å lese om naboen er noe av det beste folk vet, sier han.
Korona i fokus
Koronapandemien har preget nyhetsbildet globalt det siste halve året.
Også i Øyposten tar pandemien mye fokus for øyeblikket, forteller Nedrebø.
– I denne utgaven og den forrige har vi skrevet mye om bussturen der pensjonister ble smittet med koronaviruset. Turen ble organisert fra Finnøy, så vi er nødt til å dekke hvordan det går med dem som var på turen, sier han.
– Ved årsskiftet ble Finnøy kommune en del av Stavanger. Har det endret noe for dekningen deres?
– Det har forandret mye, og det er for eksempel stor forskjell i arbeidet med de offentlige postlistene. Finnøy fikk heder og ære for å være blant de mest åpne kommunene i landet, og for at det var lett å følge med på hva som skjedde, sier han.
Til slutt legger han til:
– Slik kan ikke en stor kommune som Stavanger ha det, så der er det mer tungvint å lete frem stoff. Det politiske er heller ikke så nært oss lenger, og mye blir bestemt i Stavanger. Samtidig virker det som om politikerne og administrasjonen er lydhøre for saker fra Finnøy.