Tor Godal forlater UiB - igjen - for å bli ansvarlig redaktør og daglig leder i LO Media.

Redaktørstilling i LO Media ble ikke utlyst - har skapt reaksjoner internt

– Det er ikke LO-systemet verdig, sier klubbleder Merete Jansen til Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble det kjent at LO Media ansetter Tor A. Godal som ny ansvarlig redaktør for FriFagbevegelse og LO-Aktuelt, samt daglig leder for LO Media.

Prossessen rundt ansettelsen har skapt reaksjoner internt, skriver Journalisten.

Klubbleder for de NJ-organiserte i bedriften, Merethe Jansen, forteller til fagbladet om reaksjoner på at det ikke ble lagt opp til medbestemmelse fra de ansatte - og at stillingen ikke ble utlyst.

Ifølge Jansen ble det tatt opp som en orienteringssak i styret i februar at det var snakk om å se på ledermodellen i LO Media. Styreleder Steinar Krogstad skal da ha hatt en spesifikk person i tankene.

– Det ble tydelig påpekt at LO aldri ville godtatt en sånn prosess hvis det skjedde ute i en av bedriftene de er representert i, sier Jansen, som også er vara i styret, til Journalisten.

Hun understreker at reaksjonene ikke handler om personen som er valgt til stillingen, men prosessen. «Det er ikke LO-systemet verdig», sier hun.

Styreleder i LO Media, Steinar Krogstad, gir følgende kommentar til Journalisten gjennom informasjonssjef Trond Gram:

– Dette har vært en del av en prosess hos eier, hvor vi har sett på muligheten for å styrke LO Media, også på ledelsessiden. Det stemmer at vi diskuterte ulike ledermodeller i styret, men landet på at vi ønsket å tilby Tor Godal stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder. Vi har hatt en dialog med de ansatte, men dette er først og fremst en prosess som vi som eier har hatt, sier Krogstad.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS