– Jeg er overrasket og skuffet, sier Per Axel Koch i Polaris Media om at salget av Trønder-Avisa stoppet. Men han gir seg ikke

Polaris Media utvider tilbudsfristen med to nye måneder. – Nå får de anledning til å gjøre om på det, sier konsernsjefen.

Publisert

Sent i går kveld kom sjokkbeskjeden fra Steinkjer i Trøndelag:

Generalforsamlingen i det ene eierselskapet til Trønder-Avisa AS sa nei til budet fra Polaris Media ASA.

Konsernet ønsket å kjøpe 38 prosent av aksjene fra selskapet LL Inntrøndelagen, som eier 38 prosent av aksjene og resten av posten fra AS Nord-Trøndelag.

Bakgrunnen for at salget ble stoppet var at nye medieinvestorer meldte seg på, etter at de kjøpte AS Dagbladets aksjepost i selskapet.

– Overrasket og skuffet

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media ASA sier til Medier24 at det er leit at det ble stoppet.

– Jeg er overrasket og skuffet over at det ikke falt på plass. Dette er noe vi har jobbet og forhandlet om i rundt et halvt år med støtte fra alle vi har snakket med - også de ansatte i selskapet. 

På generalforsamlingen var det en plass mellom 30 og 40 fremmøtte.

Én av representantene, Hans Martin Storø, hadde med seg nok aksjemakt til å sørge for at det ikke ble et salg. Dette argumenterte han med at han ikke ønsket Polaris Media ASA sitt totale monopol i Midt-Norge - samt at prisen ikke var god nok.

Utvider fristen

Storø sa i går kveld at han hadde fått forsikringer om at de nye eierne vil kunne spytte inn frisk kapital og sørge for kompetente styremedlemmer.

Eieren han henviser til er Odd Reidar Øie og sønnen Vidar Øie Nilsen, som kjøpt Dagbladets aksjepost på 13 prosent i eierselskapet LL Inntrøndelagen.

Koch registrerer at det var sterke krefter som har ønsket et annet utfall enn de aller, aller fleste fremmøtte i går. Det styrker han i troen på at et salg er rette løsning for avisa.

– Vi utvider akseptfristen vår med to måneder til ut april. Avtalen vår ligger i bunn og nå gir vi LL Inntrøndelagen muligheten til å gjøre om på vedtaket fra i går.

Polaris Media gir ikke opp

– Har du fremdeles troen på at salget kan fullbyrdes?

– Ja, vi har like stor tro. Trønder-Avisa som konsern er viktig for Polaris Media og vi er en god match, for det er ingen tvil om at vi kan bidra til å styrke avisene og gjøre Trønder-Avisa og Namdalsavisa til enda sterkere regionale mediehus.

– Storøs argument er blant annet at prisen var for lav. Er det aktuelt for dere å øke budet?

– Nei, det har ikke noe med dette å gjøre. Alle betingelser rundt aksjer og slike ting er ferdig forhandlet og støttes bredt. I dagens marked er det også en god pris, noe partene har blitt enige om. Nå må vi vise mer tålmodighet og gi selskapet en mulighet til å gjøre om på vedtaket. 

– Du gir ikke opp?

– Nei, vi har ikke tenkt å gi oss. Til det er avisene alt for viktig. Jeg sender et brev i dag om at vi utvider fristen vår, så håper jeg at de gjør om på vedtaket og at prosessen går videre, avslutter Koch.

Powered by Labrador CMS