Ansvarlig redaktør Sveinung W. Jensen i Lister.
Ansvarlig redaktør Sveinung W. Jensen i Lister.

Lister-redaktør Sveinung W. Jensen beklager uttalelse om «å bli kvitt nullene»

- Jeg mener selvsagt ikke at tidligere ansatte her i avisen er noen «null», skriver redaktøren for Årets lokalavis.

Publisert

Sørlandsavisen Lister ble nylig kåret til Årets lokalavis, og var gjenstand for omtale med en grundig reportasje her på Medier24.

I reportasjen uttalte redaktør Sveinung W. Jensen blant annet at avisen måtte få «nullene» ut, for å få til struktur og kultur i avisa. Han uttalte:

– Jeg har brukt ganske mange år på å bli kvitt det vi kaller «nullene». Det er et uttrykk fra næringslivsmannen Are Traasdahl, som snakker om å få inn de rette folkene. Det holder med å ha én som hele tiden forsurer miljøet. Hvis du har en som hele tiden er en propp i systemet, er det nok til å ødelegge. Det har vi hatt i mange år. Nå har vi det ikke.

Denne uttalelsen har Jensen nå beklaget.

I sin lørdagsspalte kommer Lister-redaktøren med en klar unnskyldning.

Han forklarer bakgrunnen for uttalelsen med viktigheten av miljø, omlegging, struktur og kultur - og henviste til nevnte Are Traasdahl som referanse for uttalelsen. Poenget var å få fram viktigheten av en kultur hvor alle drar i samme retning, men Jensen angrer nå på hvordan han ordla seg:

- Dessverre var jeg så dum at jeg dro dette resonnementet for journalisten. Han var lur nok til å ta det med i artikkelen. Dermed sitter jeg selv tilbake som et null, skriver Jensen.

Han opplyser videre at 35 ansatte har sluttet siden 2009, og understreker at ingen av dem er noe null.

- Jeg skylder alle tidligere ansatte i avisen en uforbeholden unnskyldning. Det er kun ett null i denne sammenhengen, og det er undertegnede, skriver Jensen.

 

 

Powered by Labrador CMS