Sommerpraten

Gikk på direkten fra flammeinferno med sommerkjole: – Jeg rødmet til det ugjenkjennelige

Line Haus fikk bekymrede Dagsrevyen-seere til å ringe inn i hopetall.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er TV 2-journalist Line Haus.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– På grunn av korona-situasjonen har det vært et merkelig, og egentlig absurd, halvår med hjemmekontor og dager som går i ett. I TV 2 ble det en «alle mann til pumpene»-stemning med en gang vi skjønte alvoret av koronapandemien. Uansett hvilken avdeling man jobbet i, om det var underholdning, sport, politikk eller krim, så ble man jobbende med å dekke pandemien. Det er jo heller ikke så rart, siden viruset faktisk har påvirket nesten alle bransjer.

– Hva er årets flause til nå?

– Det finnes jo flere, både større og mer alvorlige flauser enn denne, men min favoritt var da Erna Solberg nesten håndhilste etter å ha holdt en pressekonferanse som handlet om å unngå blant annet klemming og håndtrykk. Denne situasjonen ble jo til en hitlåt, og sangskaperen stilte opp i God morgen Norge med parykk, løsbart og briller for ikke å bli gjenkjent.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Oslo redaktørforening delte ut hederspris til Gerhard Helskog, og det syns jeg var fryktelig fortjent. Jeg syns også at Kadafi Zaman gjorde en råbra jobb med «Norge bak fasaden», som resulterte i en Gullruten-nominasjon. Skal vi hive inn Kenneth Fossheim, Elin Sørsdahl og Mads Fremstad, som etter min mening burde ha vunnet en Skup-pris for «Sofie-saken»? Jeg er førstemann til å kalle meg inhabil, siden alle disse er TV 2-ere, men man må få lov til å være stolt av arbeidsplassen sin?

– Hva gjør du i sommer?

– I år har jeg vært mye på hytta i Stavern, og gått min første topptur til Kjerag i Rogaland. Vi hadde med ei dansk venninne og teltet ved Lysefjorden. Målet er at hun snart godtar at Norge er Nordens beste land, til tross for dyr øl.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg prøver å koble av og ikke tenke så mye på media, aviser og TV, men jeg er virkelig udugelig til det. Jeg leser nettaviser, sitter på sosiale medier og leser pappas papirutgave av DN. Så snakker han litt om Dow Jones, og jeg later som at jeg følger med. Det høres kanskje frekt ut å ikke følge med, man han har tatt ut høreapparatet i ferien, så det blir enveiskommunikasjon begge veier, haha!

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Den jeg ler mest av skjedde i alle fall sommeren 2018. Det var min aller siste dag på jobb i NRK, før jeg skulle ta sommerferie og begynne i TV 2 den kommende. Jeg skulle egentlig ha nettvakt, og så på hyttetur rett etter jobb. Jeg hadde derfor på meg en sommerkjole som var sparsom med stoffet og rakk til rett under knærne, med bare armer. Plutselig får vi beskjed om at jeg måtte på rykk til Gjerstad, hvor det var en stor skogbrann som ikke var under kontroll. Jeg og den eminente fotografen Geir Egeland kjører av sted, og må gå live i alt fra Dagsrevyen, timesnyhetene og de lokale nyhetene på NRK Sørlandet. Etter å ha vært live åtte ganger på fire timer, måtte sjefen min, Thomas Sommerset, på høflig vis fortelle at Dagsrevyen-seere hadde ringt og reagert på at det var røyk og glør som føyk rundt, et flammeinferno noen meter lenger bort – og jeg stod i en sommerkjole uten noe beskyttelse mot hverken varme eller flammer. Jeg rødmet til det ugjenkjennelige, og hev på meg en vernejakke som var seks-syv nummer for stor. Dette lo vi fælt av i ettertid.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ikke vær redd for å vise deg frem! Redaktører liker at du tør å pitche idéer og si meningen din. Det er viktig å være et ja-menneske, men pass samtidig på at du ikke sliter deg fullstendig ut.

Powered by Labrador CMS