Programleder Line Elvsåshagen i NRK.Kristin Granbo / NRK
Usminket TV-sex lokket 838.000 seere: «Line fikser kroppen» er nå den mest strømmede dokumentarserien i NRKs historie
Line Elvsåshagen har for alvor vist at hun er en seermagnet, og nå skriver programlederen seg inn i NRK-historien. - Fantastisk moro, sier redaksjonssjef Håkon Moslet.
Dokumentarserien «Line fikser kroppen», der Line Elvsåshagen er programleder, er tidenes mest strømmede for NRK.
Serien er Elvsåshagens mest personlige serie så langt, og tar utgangspunkt i hennes egne komplekser med kvinnekroppen.
Nå er de samlede seertallene klare og viser at serien slo an.
Faktisk ble de samlede seertallene så bra at serien skriver seg inn i historiebøkene i NRK, forteller redaksjonssjef Håkon Moslet for TV i NRK P3.
- Vi er selvfølgelig kjempefornøyde med disse tallene. Vi er stolte av serien og føler at den er viktig for å vise fram mangfoldet av kropper. Også er Line en utrolig varm og flink formidler. Dessuten er hun ekte vare, forteller han.
Tallenes tale er klar: De seks episodene har i gjennomsnitt en 538.000 seere - og med en toppnotering på 838.000.
Ikke veldig overraskende er det den mest omtalte episoden, der et ungt kjærestepar har samleie på TV, som en «motvekt til pornokulturens vranglære», som P3 kalte det selv.
Tallene er såkalt total screen rating, som inkluderer TV, repriser og nett.
Medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK sier at tallene er svært høye.
- Jeg kan bekrefte at Line fikser kroppen er den mest sette dokumentarserien i NRK TV noensinne. I snitt er det 231.000 i webrating per episode, som er veldig bra for en dokumentarserie.
- Som nevnt er Line fikser kroppen også den mest sette ikke-fiksjonsserien på NRK TV denne høsten (foruten barneinnhold), forteller hun.
Her er webrating for noen dokumentarserier til sammenligning:
Innafor S1: 161.000
Helenesjekkerinn S1: 149.000
Jævlahomo: 130.000
LinedaterNorge: 130.000
Jegmotmeg: 117.000
- En serie det er behov for
- Episoden som har fått desidert flest seere er den hvor det ble vist et samleie, det er ikke til å stikke under en stol. Men hele serien har hatt gode seertall fra første episode - noe vi er veldig fornøyde med, fortsetter Moslet.
Han er overbevist om «Line fikser kroppen» er en type serie det er behov for - og som tar opp temaer om mange unger mennesker er opptatt av - nemlig kroppen sin.
- Det er godt kjent at mange unge har et problematisk forhold til sin egen kropp, så vi ser absolutt behovet for å ta opp slike tema - og ikke minst vise mangfoldet av kroppen. Tallene viser at dette slo an.
- Hva er suksessoppskriften?
- Blant annet har serien et personlig utgangspunkt der Line selv har skammet seg over kroppen sin. Derfor treffer serien veldig, for den oppleves som ekte og personlig. Nå er også Line blitt en veldig kjent programleder som når godt ut til publikummet sitt.
- Dere har hatt flere serier som likner i form og uttrykk. Hva tenker dere om en slik kritikk?
- Ja, vi har fått kritikk i anmeldelsene da premieren kom om at det er et kjent format for oss. Men jeg tror det er en styrke å lage innhold med en personlig dokumentarisk form. Dette er en måte å jobbe på som vi har satset mye på i P3 og som har utviklet seg. Dette har vi blitt gode på - og kommer til å fortsette med.
«Line fikser kroppen» er den tredje ungdomsdokumentaren fra NRK jeg anmelder i år, og de danner et litt urovekkende mønster. «Line…», «Jævla homo» og «Innafor» er ikke bare fortellerteknisk like, med selvutleverende programledere, kjendisgjester og mange av de samme kulissene. Løsningen deres er også er den samme. De vil fjerne skammen, men risikerer å omplassere den i stedet.
- Hva er det neste påfunnet deres?
- Vi jobber med nye personlige dokumentariske prosjekter. Så følg med, sier han hemmelighetsfullt.