Line Barka, reportasjeleder i TV 2 hjelper deg/Mastiff.
Line Barka, reportasjeleder i TV 2 hjelper deg/Mastiff.

Sommerpraten

Brukte bilde av en levende mann i en nekrolog: – Jeg småsvetter ennå

TV 2 hjelper degs reportasjeleder forteller om sin største tabbe som praktikant i sommerpraten.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er Line Barka, reportasjeleder i TV 2 hjelper deg/Mastiff.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Koronaviruset har jo preget det meste og de fleste de siste månedene. Jeg er imponert over det arbeidet norske mediehus har lagt ned for å finne gode og kreative løsninger i en tid preget av uvisshet og restriksjoner. Tettest på er jeg jo selskapet jeg selv jobber for, Mastiff. Jeg er stolt av forbrukerteamet som stadig har tilpasset seg situasjonen for å kunne komme på lufta med viktig innhold til norske forbrukere, av God kveld Norge-gjengen som har vist hvor viktig det er med underholdning når hverdagen ellers er preget av mye alvor, av God morgen Norge og Åsted Norge som har jobbet knallhardt for å levere henholdsvis daglige og ukentlige livesendinger gjennom hele perioden. For min egen del har jeg i vår også gått fra å være redaksjonsleder i Matkontrollen til å bli reportasjeleder i TV 2 hjelper deg. Fra høsten samles nemlig alle TV 2s tre forbrukerprogram i et nytt og større TV 2 hjelper deg, så det er mye spennende som skjer fremover. 

– Hva er årets flause til nå?

– Trumps presseuttalelse om å innta antibac for å ta knekken på viruset har brent seg fast på minnet. Ellers har jeg jo bitt meg merke i at influensere med varierende bakgrunn og kunnskap har lesset på med informasjon til folket om Covid-19, og at Instagram-stjerner og Youtubere verden over poserer i bar overkropp eller fronter salg av egne produkter under #coronavirus. Det synes jeg har vært interessant. Men vi har jo alle våre flauser innimellom, meg selv inkludert.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Det er mange som imponerer meg. En av de som imponerer meg til stadighet, er min fine kollega Solveig Barstad. Som da hun rigget til TV-studio og kjørte TV 2 hjelper deg-sending fra eget kjøkken etter å ha havnet i karantene i vår. Alltid engasjert på jobb, og blid og raus i møte med alle. I tillegg vil jeg trekke fram Mastiff-sjef Jostein Olseng. Å lede et stort produksjonsselskap vil jeg anta i seg selv en krevende jobb. Å lede et selskap når landet og verden rammes av en pandemi, er neppe noe enklere.  Til tross for at han hadde vært et knapt halvår i sin nye rolle da pandemien slo til, har han håndtert situasjonen på en trygg og stødig måte.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer skal jeg nyte det fine landet vi bor i sammen med familien min. Det blir bilturer, teltturer, fiske og hyttekos. Skuldrene skal senkes.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg skal forsøke å koble av, men mobilen går jo neppe helt i feriemodus. Jeg kommer til å skrolle meg gjennom nettaviser og sosiale medier for å holde meg oppdatert på nyhetsfronten. I tillegg gir biltur og hyttetur rom for radiohygge utover et kvarter mellom tannpuss og bleieskift, og så har jeg store ambisjoner om å gjøre nye oppdagelser på podkastfronten. Litt mindre tv i sommer blir det nok.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg kommer ikke utenom en aldri så liten krise jeg hadde som ung praktikant i Stavanger Aftenblad. Jeg var i sportsavdelingen, men hadde et par dager i en avdeling som het Folk. Jeg fikk ansvaret for å se over en nekrolog med hederlig omtale av en passe kjent kar fra bybildet i Stavanger. I dette arbeidet presterte jeg å notere «mannen til høyre på bildet» i overleveringen til desken, og våknet 06.00 påfølgende morgen av en telefon med beskjed om at feil mann var på trykk i dagens nekrolog. Mannen på bildet levde i beste velgående. Jeg småsvetter ennå litt av den hendelsen. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Gi jernet! Vær engasjert og åpen for ny lærdom og nye kontakter. Innsatsen du legger i arbeidet i sommer kan være avgjørende for veien din videre i arbeidslivet. Gjør du en feil, så lærer du høyst sannsynlig noe av det.  Stå på, men husk å kose deg på veien!

Les flere Sommerpraten-intervjuer her!

Powered by Labrador CMS