NRK-journalist Line Andersen.

NRK om Line Andersens forhold til kolleger: – Uholdbar konflikt for flere

NRK-profil Line Andersen tar NRK til retten den 18.mai. Nå er partenes sluttinnlegg levert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sluttinnleggene til rettssaken mellom NRK-programleder Line Andersen og hennes arbeidsgiver, er levert. Det skriver VG, som omtalte saken først.

Rettssaken som er berammet 18.mai, kommer blant annet som følge av at Andersen ble fratatt sine oppgaver som programleder, har hun tidligere bekreftet til Medier24.

Dette er også beskrevet i Andersens sluttinnlegg til retten, der hun omtaler omplasseringen som degraderende og ydmykende. Andersens advokat skriver:

«Andersen gjør gjeldende at Norsk Rikskringkasting AS' («NRK») beslutning om omplassering av Andersen til arbeid med nett og mobil og opplæring i andre avdelinger i NRK, går utenfor rammen av Andersens arbeidsforhold».

NRK har på sin side vært svært sparsomme med å kommentere konflikten utad, men i sluttinnlegget fremkommer en rekke påstander.

Blant annet skriver at Andersen skal ha påvirket det «psykososiale arbeidsmiljøet» i NRK Sporten negativt, gjennom sin atferd.

I NRKs sluttinnlegg heter det:

«Arbeidsmiljøet i Sporten har i flere år vært preget av uro og konflikt knyttet til Line Andersens atferd og påvirkning på andre ansatte. Ledelsen har tatt opp dette med Andersen, uten at det har ført til noen endring. Høsten 2019 oppsto det en konflikt mellom Line Andersen og medlemmer i sjakkredaksjonen som for flere ansatte var uholdbar».

I februar i år fortalte Andersen Medier24 at den pågående konflikten med NRK hadde vært tøff.

– Når man ender opp i en situasjon som dette, så tror man først at man skal klare å løse det. Man forsøker å få hjelp til det, men så skjønner man på et tidspunkt at man ikke klarer det lenger, sier hun.

Andersen fortalte også at hun gradvis innså at hun måtte gå rettens vei like før jul i fjor.

– Da er det selvsagt sånn at man blir fryktelig lei seg, sier Andersen.

Powered by Labrador CMS