Kulturminister Linda Helleland: – Jeg tenker mye på dere for tiden

Kulturministeren åpnet Norsk Journalistlag sitt landsstyremøte onsdag. Der ga hun uttrykk for en sterk bekymring for mediemangfoldet.

Publisert Sist oppdatert

De neste to dagene skal landsstyret i Norsk Journalistlag møtes til debatt og politikkskaping.

Til å åpne møtet var kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Hun sier at hun ser på mediekrisen som den viktigste oppgaven sin som kulturminister.

– På mediefeltet oppleves det som en forferdelig vanskelig tid - en krise hvor man ser at kolleger blir sagt opp. Vi er opptatt av demokrati og ser at politiske journalister vi har kjent i mange år mister jobben.

TV: Vi filmet hennes innledning - se den her

(PS: Noe teknisk krøll i starten av sendingen. Lyden blir bedre!)

Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpner Norsk Journalistlag sitt landsstyremøte.

Posted by Medier24.com on 21. september 2016

Ønsker felles nordisk mediefront

Helleland sa på møtet at hun har tatt initiativ til et felles nordisk møte for å stå samlet i EU i Brussel. Men hun sa også at hun mener det ikke bare er politikerne som kan løse krisen for bransjen, men at bransjen må også selv ta i et tak.

– Det er en hel medieverden som står og spøler og ikke vet helt hvor man skal gå. Jeg tenker mye på dere for tiden, det skal dere bare vite. Både medieinstitusjonene, men også at det rammer enkeltpersoner og familiene. Det går innpå meg, sa hun.

Kritisk til kutt i pressestøtten

Hun fikk flere spørsmål fra landsstyrerepresentantene i NJ og flere var kritisk til at regjeringen gjør for lite. Klubblederen i TV 2 stilte ministeren spørsmål om hva hun tenker om kommersiell allmennkringkasting og NJ-leder Thomas Spence var kritisk til at pressestøtten ble kuttet.

– Pressestøtten kan selvfølgelig ikke redde alle medier, men der har din regjering faktisk kuttet i en vanskelig tid. Jeg håper det er et signal jeg håper nådde fram da vi ser budsjettet, sa han.

Linda Hofstad Helleland sier hun ikke å fortelle hva som kommer i det neste statsbudsjettet.

Powered by Labrador CMS