Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland ønsker seg retningslinjer mot kroppspress i sosiale medier. Her sammen med Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet (t.v.) og Mari Velsand, direktør i Medietilsynet (t.h.). Foto: Medietilsynet
Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland ønsker seg retningslinjer mot kroppspress i sosiale medier. Her sammen med Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet (t.v.) og Mari Velsand, direktør i Medietilsynet (t.h.). Foto: Medietilsynet

Regjeringen tar grep mot kroppspress i sosiale medier: Nå skal Medietilsynet utvikle etiske retningslinjer

– Jeg er glad for at Medietilsynet har takket ja til å utvikle en skisse til etiske retningslinjer som kan bidra til å motvirke det kropps- og utseendepresset barn og unge blir utsatt for i sosiale medier, sier Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

Publisert

Stadig flere barn og unge er til stede i sosiale medier - og mange blir utsatt for kropps- og utseendepress. På oppdrag fra regjeringen og Barne- og likestillingsdepartementet skal Medietilsynet og Mari Velsand lage etiske retningslinjer, ifølge en pressemelding. 

– Medietilsynet er glad for at regjeringen tar utfordringen med uheldig kroppspress i sosiale medier på alvor. Dette oppdraget passer godt sammen vårt arbeid med kritisk medieforståelse og barn og unges medievaner, sier direktør Mari Velsand i en pressemelding. 

Skal styrke barn og unges trygghet og selvtillit

Velsand skriver i pressemeldingen at dette er et svært viktig oppdrag, som kan bidra til at sosiale medier-hverdagen til mange barn og unge blir litt enklere. 

– Tall fra barn og medier-undersøkelsen 2018 viser at totalt 89 prosent av barn og unge i alderen 9–18 år bruker sosiale medier. Kroppspress barn og unge opplever via sosiale medier er en utfordring vi må ta på alvor, og vi ser frem til å bidra med vår kompetanse om hvordan barn og unge lever sine digitale liv, sier Velsand.

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland er glad for at Medietilsynet har takket ja til oppdraget. 

– Jeg er glad for at Medietilsynet har takket ja til å utvikle en skisse til etiske retningslinjer som kan bidra til å motvirke det kropps- og utseendepresset barn og unge blir utsatt for i sosiale medier. Nå har vi kommet et steg videre i arbeidet med å styrke barn og unges trygghet og selvtillit, sier Helleland i pressemeldingen. 

En rekke fagpersoner og etater skal spørres og konfereres med i utarbeidelsen av nye retningslinjer. Planen er at de nye retningslinjene skal overleveres i løpet av høsten 2018, ifølge pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS