Internasjonal Reporter jakter igjen gode utenrikssaker når de skal dele ut årets IR-pris. Her Gunnar Thorenfeldt og hans kolleger i Dagbladet avbildet da de vant prisen i 2019.

Leter etter 2020s beste utenrikssak: – Viktig for alle

– Vi gleder oss som vanlig til en variert og spennende nominasjonsbunke, sier IR-juryleder Anne Hege Simonsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den norske organisasjonen Internasjonal Reporter deler årlig ut en pris til et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjernde måte har kastet lys over et internasjonalt tema.

Nå er juryen og leder Anne Hege Simonsen igjen på jakt etter kandidater til prisen.

Juryleder Anne Hege Simonsen.

– Jeg antar at koronasituasjonen vil prege årets nominasjoner, slik den har preget en hel verden i 2020. Men det er jo mye annet som har skjedd også, så vi gleder oss som vanlig til en variert og spennende nominasjonsbunke, sier jurylederen, Simonsen.

I tillegg til Simonsen består juryen av kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Tuva Raanes Bogsnes, utenrikskommentator Per Olav Ødegaard og forfatter og mangeårig utenriksjournalist, Tove Gravdal.

Simonsen frykter at færre journalister har kunnet reise i året som har gått, og at det vil påvirke mengden nominasjoner.

– Jeg håper vi får se spor av innovative og kreative løsninger som kompenserer for eller utfyller egen tilstedeværelse, for eksempel samarbeidsprosjekter med journalister i andre land, kreativ utnyttelse av globale kildenettverk, teknisk innovasjon og lignende.

Jurylederen oppfordrer samtidig alle som har et bidrag til å delta i kampen om prisen, og sier avslutningsvis:

– Alle er velkomne! Jeg vil likevel særlig oppfordre frilansere og mindre redaksjoner til å melde seg på. Utenriksjournalistikken er viktig for alle, det har 2020 vitnet spesielt om.

Powered by Labrador CMS