Ansvarlig redaktør og daglig leder Pål Enghaug i Moss Avis.
Ansvarlig redaktør og daglig leder Pål Enghaug i Moss Avis.

«Lorem ipsum» og «Tittelg», Moss Avis? Nå også med lederartikler på latin!

- Jeg skjønner om folk tror vi har fått heteslag, ler redaktør Pål Enghaug.

Publisert

Til tross for at Moss Lufthavn Rygge ble lagt ned i 2016, så har ikke Mosseregionen lagt bort de internasjonale ambisjonene.

Mandag kunne Moss Avis presentere en fullspekket papiravis med god lokaljournalistikk - og ikke minst - et knippe artikler... på latin!

Faksimile fra lederartikkelen i Moss Avis mandag.
Faksimile fra lederartikkelen i Moss Avis mandag.

- De som lurer på om vi har begynt med lederartikler på latin, må nok tro om igjen. Ambisjonen er å gå tilbake til norsk, forteller redaktør Pål Enghaug i Moss Avis på telefon til Medier24.

I avisen er begge lederartiklene (stor og liten) uredigert fra de ulike malene som mange Amedia-aviser har tilgang på. Og der brukes det «Lorem Ipsum»-tekst for å fylle igjen tomrommet, så det er enkelt å se hvordan avissidene vil se ut.

- Skjønner om folk tror vi har fått heteslag

Befolkningen i Moss kan med andre ord senke skuldrene igjen – og de som eventuelt nå har meldt seg på språkkurs kan bare avlyse.

Redaktøren forklarer:

- Det er hverken internasjonale ambisjoner eller for mye sommervin som spiller inn, men en glipp – og vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv, sier han og fortsetter:

- Jeg skjønner om folk tror vi har fått heteslag. Men jeg kan berolige leserne med at vi ikke har tenkt å fortsette med dette. Nå er det også meldt kaldere vær fremover, så da er vi helgardert, smiler han.

Blant de som har reagert er Tage Pettersen, tidligere ordfører i Moss - og nå mediepolitisk talsmann for Høyre.

Powered by Labrador CMS