NRK-kommentartor Lars Nehru Sand og P3-morgens Markus Neby på scenen under streikemøtet til NRKJ. Foto: Eira Lie Jor
NRK-kommentartor Lars Nehru Sand og P3-morgens Markus Neby på scenen under streikemøtet til NRKJ. Foto: Eira Lie Jor

P3-morgens Markus Neby hyllet NRK-kommentator Lars Nehru Sand med egen sang under streikemøte

- Dette var utrolig gøy, sier Sand til Medier24.

Publisert

Også P3-morgens faste trio Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby er tatt ut i streik. Under journalistlaget i NRK sitt streikemøte på Rockefeller i Oslo stod de tre på scenen. 

- Hva er det du liker best med å være i streik, Markus, spurte Brede Aase fra scenen. 

- Det er at jeg får se Lars Nehru Sand hele tiden, svarte Neby og fikk trampeklapp og høy latter fra salen som respons. 

- Dette var utrolig gøy

Som en slags hyllest til Sand hadde Neby komponert en helt egen Lars Nehru Sand-sang, som også ble mottatt med stående applaus fra et Rockefeller fylt av streikende NRK-journalister. 

Se hele Lars Nehru Sand-sangen i videoen under

 Etter framføringen hoppet Nehru Sand opp på scenen - med et svært bredt smil om munnen. 

- Dette var utrolig gøy, sier Sand til Medier24 etter framføringen. 

- Visste du at det kom til å komme? 

- Jeg hadde hørt at det kom noe, men jeg visste ingenting om teksten, sier han. 

 

- En mystisk skikkelse som sier bra ting på TV

- Hvorfor akkurat en Lars Nehru Sand-sang? 

- For meg er han en mystisk skikkelse som sier bra ting på TV og radio. Jeg hadde mine første arbeidstimer for NRK for seks år siden og jeg har fortsatt ikke sett han på jobb en eneste gang! Aldri, skriver Neby i en sms til Medier24 rett etter at streikemøtet er over. 

- Samtidig visste jeg at han fantes for jeg ringte han for å spørre om tips en gang. Han tok den ikke, men ringte meg opp igjen etter at jeg hadde sovet på dagen. Den samtalen har ordentlig hjulpet meg mye. Han anbefalte meg blant annet å følge NTBs nyhetskalender, og den buker jeg en del, skriver Neby. 

- Hva har denne typen humorinnslag å si for streikeviljen? 

- Sikkert ikke så mye, men jeg bidrar med det jeg kan, skriver Neby. 

- Kompetansekravet er veldig viktig

Før streikemøtet snakket vi med en rekke av de streikende NRK-journalistene, blant dem Dagsrevyen-anker Nina Owing. For Owing er kompetanse-kravet viktig.

- Jeg synes kompetansekravet er veldig viktig. Vi har vært med på omstilling i NRK i mange år, vi har ivret for omstilling og vi vil gjerne ha omstilling. Vi vil følge med i tiden, og det har vi villet i alle år, det er også derfor NRK har ligget i tet, sa Owing. 

Hun får støtte av Dagsrevyen-kollega Lisbeth Skei. 

- Det viktigste for meg er at vi får en skikkelig behandling av vikarene, og at vi får kompetanse. Det er viktig å hente inn kompetanse utenfra, men det er også viktig å gi oss som har vært i NRK lenge riktig kompetanse, sa hun til Medier24 før streikemøtet.    

Ånnevik: - Pappa holder på å gå på veggen

Under streikemøtet stod blant annet artist Frida Ånnevik på scenen. Hun kunne fortelle at både hun og resten av familien savnet NRK.

Blant annet fortalte hun at faren forsøker å bruke tiden på andre ting enn å høre og se på NRK - noe som har ført til tøffe tider for familiens plen. 

- Pappa holder på å gå på veggen. De siste dagene har plenen vår holdt FIFA-standard, for den klippes minst en gang om dagen, sa hun. 

I tillegg holdt leder for Oslo journalistklubb, Kristjan Moldstad, appell for de streikende NRK-journalistene. Det gjorde også tillitsvalgt i NTB, Grethe Brandsø, leder i NRKJ, Richard Aune og NRK-journalisten som tidligere i dag stod frem i VG og fortalte om nedbemanningsprosessen sin, Rajan Chelliah

Powered by Labrador CMS