Mediedebatt mellom Lars Helle i Stavanger Aftenblad, Turid Borgen fra Universitetet i Stavanger og John Olav Egeland i Dagbladet.
Mediedebatt mellom Lars Helle i Stavanger Aftenblad, Turid Borgen fra Universitetet i Stavanger og John Olav Egeland i Dagbladet.

– Vi er veldig fornøyde, sier Lars Helle. Stavanger Aftenblad har feiret 125 år med å lage festival

De anslår at mellom 4000 og 5000 har deltatt i feiringen av avisas jubileum, ifølge redaktør Lars Helle.

Publisert

Stavanger Aftenblad fyller 125 år i år, og det må selvsagt feires. De siste ukene har avisa arrangert festival - i en slags Arendalsuka-stil.

– Vi er veldig fornøyde med måten vi har lagt opp dette på, og mener vi fikk til en bred og tydelig feiring, sier Helle til Medier24. 

Totalt anslår han at mellom 4000 og 5000 mennesker har vært innom de ulike arrangementene.

– Ut fra antall spiste kaker og telleapparater på møter, tror jeg vi ligger på mellom 4000 og 5000 mennesker, sier han. 

«125 år på 125 minutter»

Over 30 arrangementer har blitt avholdt, med Sven Egil Omdal sitt foredrag «125 år på 125 minutter» i Petrikirken i Stavanger sentrum som et av høydepunktene.

Der var det ifølge redaktøren stappfullt, og mange som ønsket å delta som ikke fikk plass.

– Petrikirken er viktig for Aftenbladets historie, ettersom grunnleggeren vår var sogneprest der. Derfor var det rett å sette opp Omdals foredrag nettopp der, sier han. 

På grunn av suksessen med arrangementet, forteller Helle at de nå undersøker hvorvidt de får til ekstraforestillinger. 

Ut på turné

 
 

Men det var ikke bare i Stavanger sentrum at det ble avholdt arrangementer. De har også vært i Egersund, Bryne, Sandnes og Jørpeland, og gjort alt fra å avholde debatter til å lage podkast-episoder. 

– Det normale ville kanskje vært at vi hadde satt opp en konsert på torget, men vi ville forsøke å få til en litt tettere feiring. I en digital tid når du ikke har like mange kontaktpunkter med leserne, er det viktig å komme tett på folk, sier han. 

Arrangementene ble avsluttet med en fest for samarbeidspartnere og venner av avisa, hvor det også ble delt ut pris til avtroppende teatersjef Arne Nøst. 

Nå skal resten av feiringen foregå i spaltene, ifølge redaktøren. 

– Vi har allerede hatt en jubileumsserie, som ser bakover. Så har vi også serien om «Fremtidens rogalending», som ser framover, sier han. 

Powered by Labrador CMS