Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad.
Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad.

Sommerpraten

Lars Helle om årets flause: – Helt sikker på at det har skjedd verre ting enn VGs publisering av Giske-videoen

Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad forteller om et heftig og begivenhetsrikt mediehalvår.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Nestemann ut er Lars Helle i Stavanger Aftenblad. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Heftig og begivenhetsrikt, både journalistisk, mediepolitisk og når det gjelder omstilling til en digital mediehverdag. Veldig kjekt for Stavanger Aftenblad å vinne prisen «Best storytelling» i den prestisjetunge Schibsted Media Awards for Siw-saken.

– Hva er årets flause til nå?

– Her har jeg ingen spesielt gode eksempler, men er helt sikker på at det har skjedd verre ting enn VGs publisering av giskevideoen.

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Mike Allen i Axios.com har fornyet nyhetsbrevet og fortellermetoder. De har til og med fått en serie på HBO. Jeg oppfordrer alle til å gå inn og abonnere på nyhetsbrevene deres.

– Hva gjør du i sommer?

– Jobber, jogger og sitter rett opp og ned og ser på solnedganger, soloppganger og utsikt på hytter i Ryfylke og Spania.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Alle de faste, men det blir litt mindre papir når det ikke kommer aviser på døra om morgen. Sper på med å bla i spanske sportsaviser og andre internasjonale medier som er tilgjengelige i spanske nærbutikker.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? 

– Jeg går ikke og samler på tabber, for slike begår jeg hver dag. Har ikke vært sommervikar siden 1987, men syntes alltid det var flaut med skrivefeil. Prioriterte dessuten venners bryllup foran en mulig reportasjereise til Tour de France, men det var vel ikke en tabbe?

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Kom i gang med praktisk reportasjearbeid så fort som mulig. Det er den beste måten å lære seg datasystemet på, knekke de interne kodene på og lære seg å forstå hvem som egentlig bestemmer på.

Powered by Labrador CMS