Stavanger Aftenblad trapper opp - skal ansette åtte nye medarbeidere

Aftenbladet vil styrke lokaljournalistikken.

Publisert

Stavanger Aftenblad skal ansette åtte nye medarbeidere for å styrke tilbudet til leserne og abonnentene, opplyser avishuset.

Det vil primært dreie seg om journalistikk om Stavanger by, og følger i kjølvannet av den økte satsingen i Sandnes tidligere i år.

– Tvillingbyene utgjør en av landets største og viktige regioner og er kjerneområdet i Aftenbladets nedslagsfelt. Nå er turen kommet til Stavanger, der vi vil enda tettere på det løpende nyhetsbildet, breddefotballen, de politiske beslutningene og det kulturelle mangfoldet i byen, sier sjefredaktør Lars Helle.

De fleste stillingen vil være journalister, men det skal ansette folk innen analyse.

– Vi vil bygge opp satsingen rundt våre to sterke nettsteder Aftenbladet.no og Byas.no. Det blir også en betydelig opptrapping av vår satsing på sosiale medier, sier Helle.

Styreleder i Stavanger Aftenblad, Øyulf Hjertenes, sier pandemien har vist at stadig flere er villige til å betale for avisens digitale journalistikk.

 – Stavanger Aftenblad har god vekst i lesertallene digitalt gjennom 2020, og nådde i november en milepæl med 30.000 digitale abonnenter. Vi ønsker å forsterke denne veksten gjennom å investere mer i journalistikken, og styrke tilbudet til lesere og abonnenter, sier han.

Powered by Labrador CMS