Radioprofil Lars Eikanger svarer på dagens «sommerprat».
Radioprofil Lars Eikanger svarer på dagens «sommerprat».

Sommerpraten

Radioprofilen kastet Red Hot Chili Peppers på dør: – Trodde det var narkomane som skulle tigge

Programleder Lars Eikanger forteller om en av sine største tabber i dagens «Sommerprat».

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste mann ut er programleder Lars Eikanger i Radio Vinyl og Bauer Media.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Det skal være en første gang for alt.. og sånn ble det også hos oss i Radio Vinyl – med nesten tomme lokaler, hjemmekontor og utfordringer med å ha nok båndbredde hjemme  til å kunne produsere lyd fra – i mitt tilfelle – konas atelier (!)

– Jeg kan nesten ikke huske andre saker i media fra første halvår enn Lørenskog-forvinningen og Covid 19. Tidenes politisak med anken til Eirik jensen fikk knapt en notis.

– Det blir spennende å se om de endrede vanene i redaksjonen er kommer for å bli. Tror mange koser seg hjemme med komplett studio i et kott eller det gamle gutterommet. For min del trives jeg best i et «ordentlig» radiostudio med alle fasilitetene jeg trenger for å lage en komplett sending hver morgen.

– Hva er årets flause til nå? 

– Årets flause må være Donald Trump – på generelt grunnlag. Nå er det ingen grenser lenger – hvis det noen gang har vært det. Det blir for overveldende å nevne én sak men utspillet om å utsette valget er i beste fall frekt!

– Forresten: Det var ganske flaut da en bransjekollega erklærte Tina Turner død en gang på vårparten – men sånn kan skje i kampens hete. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Selma Moren i Dagsavisen forsvarte hvordan unge mennesker behandles i den offentlige debatten. Det er noe vi «oppe i årene» bør ta inn over oss. Vi bør ikke bruke alder som et argument når vi krangler i sosiale medier.

 – Hva gjør du i sommer?

– I sommer jobber jeg. Da landet ble stengt og «alle» skulle feriere i Norge, var det en utmerket mulighet for oss i Radio Vinyl å gå «all in». Gledelig nok viser lyttertallene så langt at det var en god idé.

– Ferien min starter i det skolene starter opp igjen. Regner med at fjellet da er tomt, hengekøyene er på salg og pensjonatene slåss om meg som overnattingsgjest.

 – Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

 – Jeg tar nesten ingen medievaner med meg inn i ferien. Jeg kobler av og tenker på andre ting. Regner med at det blir noen papiraviser av og til og selvsagt et kritisk øre til min vikar på morgensendingen på Radio Vinyl.

 – Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

 – Tabber har jeg gjort mange av men en av de første var å kaste Red Hot Chili Pepper på dør da de skulle på intervju hos meg da jeg jobbet i Radio 1 i Oslo. Trodde det var noen narkomane som kom for å tigge...

 – Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer? 

 –Min opplevelse av vikarer her på huset er bare gode, men skulle jeg gi et råd må det være å gjøre mer enn man får beskjed om og alltid være tilgjengelig – uansett. Pågangsmot, engasjement og egne ideer kan gi deg fast jobb.

Powered by Labrador CMS