Journalist og programleder Larry King under festivalen Starmus i Trondheim.
Journalist og programleder Larry King under festivalen Starmus i Trondheim.

TV-legenden Larry King er død

Journalisten og programlederen ble 87 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Det melder hans familie gjennom legendens egen Twitter-konto lørdag. King døde på et medisinsk senter i Los Angeles. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

I januar ble han lagt inn etter å ha blitt smittet med korona, men det er foreløpig ikke bekreftet at det er dødsårsaken.

Larry King var fram til 18. desember 2010 leder for intervjuprogrammet Larry King Live, et av de lengstlevende talkshowene noensinne, som ble sendt på CNN. I alt holdt showet hans ut i 26 år før han pensjonerte seg fra dag-til-dag-jobbing.

«Ora Media sender våre kondolanser til hans barn Larry, Jr. Chance, Cannon og hele hans øvrige familie», skriver medieselskapet hvor han har brukt så mange år av sin karriere.

Han jobbet også lenge etter hans aktive karriere - blant annet gjennom en egen intervjuserie på Netflix, der han snakket med stjerner som Dave Chapelle og Kim Kardashian.

Larry King da Medier24 intervjuet han i 2017.
Larry King da Medier24 intervjuet han i 2017.

Medier24 intervjuet Larry King i 2017 da han var på en konferanse i Trondheim. Der gikk han hardt ut mot falske nyheter og kjente seg overhodet ikke igjen i påstandene fra Trump om at CNN, hans gamle arbeidsgiver, drev med slikt.

I intervjuet sa han at han har intervjuet over 60.000 mennesker gjennom karrieren. Blant disse intervjuene var åtte presidenter, krigsherrer, politikere, kjendiser og ganske mange andre.

Til Medier24 la han heller ikke skjul på at han synes noe var bedre før.

- Kvaliteten på journalistikken har ikke blitt bedre, for å si det sånn.

Larry King på scenen sammen med initiativtaker og leder av Starmus, Garik Israelian.
Larry King på scenen sammen med initiativtaker og leder av Starmus, Garik Israelian.

Kings karriere innen journalistikk strakk seg til i alt 63 år med radioprogrammer, TV-programmer, egne spesialsendinger på CNN og ikke minst hans siste serie på Netflix.

Til Medier24 uttalte King i 2017 at han heller snakket med gjester i timevis enn i de korte formatene. Han mislikte rett og slett korte formater.

- Jeg elsker de lange formatene der man kan snakke ut. Jeg intervjuet en gang en mann i tre timer. Du vil ikke sitte ved siden av meg på et fly, sa han og smilte.

King har blant annet ment tidligere at det var bedre for ordskiftet før hvor det var færre mediekanaler.

– Det er så mange kanaler, kilder, folk og bloggere og alle prøver å være journalister. Når jeg startet hadde vi 3-4 kanaler og noen fantastiske aviser. Og journalistene vokste opp i en kultur av journalistikk med Walter Croncite og andre giganter. Det har vi ikke i dag, sa han og fortsatte:

– Nå har vi ekte nyheter, falske nyheter og så videre. Jeg tror at vi som samfunn har det bedre når vi har færre ting å fokusere på.

Powered by Labrador CMS