Therese Johaug (i midten), Heidi Weng (t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg blir å se på på NRK og TV 2 fremover. Her er trioen avbilder under verdenscuprennet  i Granåsen i Trondheim tidligere i vinter.
Therese Johaug (i midten), Heidi Weng (t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg blir å se på på NRK og TV 2 fremover. Her er trioen avbilder under verdenscuprennet i Granåsen i Trondheim tidligere i vinter.

NRK og TV 2 går sammen om å vise skisport: – Vi klarer ikke å stå alene

– Dette er en jubeldag for oss, sier NRKs sportssjef.

Publisert

NRK og TV 2 er blitt enige med Norges Skiforbund om å dele på rettighetene til å vise verdenscup i langrenn, alpint, hopp og kombinert fra norsk jord de neste seks årene.

Det melder NRK.

Avtalen gjelder til og med sesongen 2025/2026.

NENT sikret seg i fjor rettighetene til å vise all øvrig langrenn, hopp og alpint fra og med 2021/2022-sesongen.

– Dette er en jubeldag for oss. NRK har fulgt og formidlet norsk skisport gjennom mange tiår, og det har vært viktig for NRK å kunne fortsette fortellingen om det norske vinteridrett-eventyret, sier NRKs sportssjef Egil Sundvor.

NRKs rettighetssjef, Runar Østmo, sier det var viktig å få TV 2 med på laget.

– Vi klarer ikke å stå alene i kampen om viktige rettigheter for vårt publikum. Vi må samarbeide. Og vi har samarbeidet godt med TV 2 over tid, sier han.

Også hos TV 2 er stemningen god.

– Skisport er en svært attraktiv TV-idrett, og vi ser virkelig frem til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Den endelige fordelingen av verdenscuprennene er foreløpig ikke klar, opplyser NRK.

 

Olav T Sandnes, konsernsjef og sjefredaktør for TV 2, og Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK, presenterer et samarbeid om tv-rettighetene for verdenscupen i langrenn.
Olav T Sandnes, konsernsjef og sjefredaktør for TV 2, og Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK, presenterer et samarbeid om tv-rettighetene for verdenscupen i langrenn.
Powered by Labrador CMS