Lokalavis-general stiller som ordførerkandidat i hjemkommunen

Rune Hetland (59) gjør comeback i politikken.

Publisert Sist oppdatert

Generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for Lokalaviser gjør comeback som politiker i hjemkommunen - og risikerer i ytterste konsekvens å måtte gi seg i avisbransjen:

Han stiller nemlig på førsteplassen på lista til Venstre i Vindafjord kommune i Rogaland.

Hetland har i en årrekke vært generalsekretær i bransjeorganisasjonen Landslaget for Lokalaviser, og har før det bakgrunn fra lokalavisbransjen. Han er fortsatt en av de mange aksjonærene i lokalavisa Grannar, som blant annet dekker nettopp Vindafjord kommune.

Men Hetland er ikke ukjent med lokalpolitikk, og det er ikke første gang han stiller som ordførerkandidat i hjemkommunen: Lokalavisa Grannar (kun for abonnenter) omtaler comebacket. Avisa forteller at Hetland senest i 2003 stilte som kandidat i et direkte ordførervalg - også det mens han var i dagens jobb som generalsekretær i LLA.

Den gang representerte Hetland Vikebygd bygdelista, og ble nesten valgt til ordfører med 43,9 prosent av stemmene. Han kom dog i formannskapet, og har erfaring fra lokalpolitikk.

Erfaringen inkluderer å kombinere det med generalsekretær-jobben i LLA og et pendlerliv til Oslo.

Ifølge Grannar var det derfor han ga seg i politikken i 2007, men Hetland valgte altså nå å takke ja til forespørselen fra Venstre:

- Eg har ein litt annan arbeidssituasjon i dag og kan arbeide meir frå heimekontor enn tidlegare. Difor trur eg lokalpolitikken lar seg kombinere med å arbeide i Oslo. Lokaldemokratiet er viktig, og difor vil eg ta ansvar når eg blir spurd, sier Hetland til Grannar.

Powered by Labrador CMS