Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA, og styreleder Silje Sjursen Skiphamn og sekreteriatsleder John Bones i Skup.
Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA, og styreleder Silje Sjursen Skiphamn og sekreteriatsleder John Bones i Skup.

Landslaget for lokalaviser avlyser helgens landsmøte

– Det er forferdelig trist og det satt langt inne, sier generalsekretær Tomas Bruvik til Medier24.

Publisert

Landslaget for lokalaviser (LLA) avlyser helgens landsmøte i Ålesund på grunn av koronaviruset. Det bekrefter generalsekretær Tomas Bruvik til Medier24. 

– Vi har fått råd fra kommunelegen i Ålesund om å avlyse. Det er forferdelig trist og det satt langt inne, sier han til Medier24. 

LLA hadde i overkant av 200 mediefolk påmeldt til helgens landsmøte. 

– Trist

Han er svært lei seg for at arrangementet ikke vil finne sted – og at utdelingen av prisen for årets lokalavis blir utsatt. 

– Det er svært trist for alle som har gledet seg til dette, men vi håper vi kan komme sterkere tilbake til høsten, sier han. 

I en e-post sendt til de påmeldte deltakerne, skriver LLA:

«Frå og med i morgon onsdag avlyser Ålesund kommune sjølv alle samlingar med over 100 personar. Dei innfører også reiseforbod for alle sine tilsette i samband med arbeid. I lys av dette rår kommunelegen også LLA til å avlyse sitt landsmøte».

På bakgrunn av dette finn ikkje LLAs styre og sekretariat det forsvarleg å gjennomføre landsmøtet i Ålesund. 

Han vet enda ikke hva de økonomiske konsekvensene av avlysningen blir. Han bekrefter også at prisutdelingen utsettes inntil videre. 

– Det vil ta noen uker før vi får klarhet i de økonomiske aspektene, sier han. 

Flere mediekonserner, blant annet Amedia og Polaris, har allerede annonsert at de dropper deltakelse på årets landsmøte. 

Usikkert for SKUP

Det har også vært spenning knyttet til årets SKUP-konferanse, som etter planen skal finne sted i slutten av mars. Styreleder Silje S. Skiphamn sier til Medier24 at de vil ta en avgjørelse om hvorvidt konferansen kan gjennomføres snart.

– Ja, vi har fått det med oss. Styret samles ved første anledning, antagelig i morgen, skriver hun i en melding til Medier24. 

SKUP-styret har tidligere understreket at de forholder seg til helsemyndighetenes råd. Tirsdag gikk Folkehelseinstituttet ut og anbefalte at man avlyser arrangementer med mer enn 500 deltakere. SKUP har tidligere gått ut med at antallet påmeldte til årets konferanse var over 600. 

Powered by Labrador CMS