Marit Bjørgen (bildet) blir ny programleder for «Landskampen» på TV 2, som i høst går inn i sin tredje sesong. Bjørgen skal danne programlederduo med svenske Gunde Svan.
Marit Bjørgen (bildet) blir ny programleder for «Landskampen» på TV 2, som i høst går inn i sin tredje sesong. Bjørgen skal danne programlederduo med svenske Gunde Svan.

Marit Bjørgen blir TV 2-programleder - erstatter Petter Northug

Skal lede programmet «Landskampen».

Publisert Sist oppdatert

Tidligere langrennsløper Marit Bjørgen blir programleder for TV 2-programmet «Landskampen» hvor norske og svenske idrettshelter kjemper mot hverandre i idrettsøvelser.

Sammenlagt står det nå 1-1 etter at Norge vant første sesong og Sverige slo tilbake i sesong 2.

Til høsten er det altså klart for den tredje sesongen av programserien. Og her får vi se Marit Bjørgen i programlederrollen – side om side med den svenske skilegenden Gunde Svan, som også var svenskenes representant i fjorårets programlederduo, da sammen med Petter Northug.

- Å få tidenes vinterolympier på laget er noe vi i TV 2 rett og slett føler oss svært beæret over! Men Marit Bjørgen er mer enn en fantastisk idrettsutøver, hun har også egenskaper som gjør at hun vil fungere utmerket i rollen som programleder for «Landskampen», sier Kathrine Haldorsen.

Og legger til:

– Hun har en personlig varme som gjør at hun skaper trygghet blant menneskene rundt seg, hun er genuint interessert i folk og så har hun veldig mye kunnskap fra sin idrettsbakgrunn, som er midt i blinken med tanke på nettopp «Landskampen». Marit har en spesiell plass i det norske folks hjerter, og til høsten skal seerne få henne hjem i stua. Det gleder vi oss til.

Bjørgen er selv spent på oppgaven som venter, men klar for utfordringen.

- For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men dét tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Marit Bjørgen.

Powered by Labrador CMS